Comunitate

Vor demisia! Maramureşenii din Cartel Alfa vor ca ministrul Dialogului Social să plece

Sindicaliştii Cartel Alfa sunt supăraţi foc pe ministrul Dialogului Social şi denunţă modul în care acesta înţelege să conlucreze cu reprezentanţii salariaţilor în vederea examinării şi soluţionării problemelor sociale.

Drept urmare, aceştia au remis în 30 august prefectului judeteului Maramureş o adresă în care își exprimă public nemulţumirea şi cer demisia ministrului Gabriel Petrea.

În adresă se arată că îşi exprimă nemulţumirea faţă de metodele de ”lucru” şi ”originala” noţiune de dialog socil şi consultare publică pe care actulaul guvern o promovează. Sindicaliştii acuză faptul că au fost bombardaţi cu 4 convocări, la tot atâtea şedinţe puse pe bandă rulantă, ceea ce spun ei dovedeşte că se dorea doar bifarea acţiunii, fără să se realizeze importantă subiectelor (legea asistenţei sociale, corecţia pensiilor, combaterea muncii nedeclarate sau corecţia salarizării bugetare).

În adresa înaintată prefectului de Maramureş, sindicaliştii mai arată că reprezentanți ai acestora se vor prezenta la şedinţele convocate, precizând însă că modul în care se procedează este contrar inclusiv statutului PSD care specifică faptul că partidul sprijină activităţile specifice sindicatului, apară drepturile membrilor de sindicat ce decurg din legislaţia muncii şi nu numai.

În finalul documentului, sindicaliştii arată că în aceste condiţii demisia ministrului Gabriel Petrea ar fi o onoare  şi că un gest similar ar trebui să vină şi din partea ministrului secretar de stat Marius Sepi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *