Monden

VOLUNTARIAT – Organizatiile neguvernamentale si voluntarii isi dau intalnire pe hartavoluntariatului.ro

Organizatiile neguvernamentale isi vor putea gasi voluntari, mai usor decat pana acum. Asta deoarece organizatiile, institutiile care implica voluntari si persoanele interesate de astfel de activitati isi vor da intalnire pe “Harta Voluntariatului”. Platforma online “Harta Voluntariatului” va aduce si posibilitatea eliberarii certificatului de voluntariat care este recunoscut la nivel national, dar si european.

“Pune orasul tau pe Harta Voluntariatului” este caravana care a ajuns astazi, 7 octombrie, si in Baia Mare. Cu aceasta ocazie, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale s-au pus de acord pentru a adera la aceasta harta online. Practic pe o platforma creata in spatiul virtual se vor pune datele de contact ale asociatiilor care lucreaza cu voluntari, dar se vor da si informatii si detalii despre serviciile oferite. Legatura dintre voluntar si aceste organizatii va fi, astfel, mult mai usor de realizat.

“Am dezvoltat si continuam sa dezvoltam aceasta platforma si invitam organizatiile si voluntarii sa aiba rabdare cu noi si ne-am dorit acest instrument tocmai pentru a facilita comunicarea dintre cele doua parti: organizatii sau institutii si voluntari. Pentru ca ne-am lovit de multe ori de problema aceasta: eu daca sunt voluntar, unde gasesc oportunitati bazate pe domeniul in care vreau sa ma implic, zona geografica in care am domiciliul, varsta mea. Organizatiile se lovesc deseori de problema unde gasesc voluntari motivat, voluntari pentru proiectele mele”, a declarat coordonator programe in cadrul Federatiei Volum, Ana Maria Gradinariu.

Platforma online “hartavoluntariatului.ro” va da si posibilitatea eliberarii certificatelor de voluntar pentru cei care au fost implicati in activitatile organizatiilor neguvernamentale si au implinit un stagiu minim de 120 de ore.

“Consideram ca e un pas inainte inspre certificarea experientei de voluntariat la un nivel oficial si cat mai aproape de cerintele legii voluntariatului, emisa anul trecut. Tocmai asta se doreste, o corelare intre cererea si piata ofertelor de voluntariat si ofertele care vin din partea organizatiilor, institutiilor, scoli, federatii care lucreaza cu voluntari. Un certificat emis la nivel national, recunoscut si la nivel european nu are decat sa aduca un beneficiu si un avantaj oricarui tanar sau oricarei persoane care desfasoara activitati de voluntariat”, a spus presedintele Team For Youth, Ioan Sabo.

Responsabilii ONG-urilor au mai aratat ca de la an la an observa o crestere a numarului persoanelor si in special a tinerilor care se implica in activitatile de voluntariat.

Sursa: Camelia Tocaci