Sport Volei

VOLEI – Turneul de pregatire din Grecia, util pentru voleibalistii de la Stiinta Explorari Baia Mare

Turneul amical din Grecia a fost unul util pentru voleibalistii de la Stiinta Explorari Baia Mare. Chiar daca s-au clasat pe locul IV, elevii lui Marius Botea si Sorin Pop au avut ocazia sa joace alaturi de echipe foarte puternice care evolueaza in cupele europene. In vederea pregatirilor pentru viitorul sezon competitional, Stiinta Explorari Baia Mare a participat la trei turnee amicale, unul in Baia Mare, altul la Zalau si cel din Grecia.

Turneul de pregatire din Grecia a avut loc in perioada 2-4 octombrie. Competitia, dotata cu trofeul Egeea de Sud, s-a desfasurat in insula Syros din Grecia, la aceasta participand echipe puternice precum Marek Dupnitsa – campioana Bulgariei, PAOK Salonic – campioana Greciei, ambele participante in Champions League, respectiv Foinikas Syros, formatie ce reprezinta Grecia in Cupa CEV.

“A fost un turneu foarte bun si util pentru noi. Este foarte important, zic eu, la ora actuala sa tinem contact cu ceea ce se intampla in Europa. Acesta este si motivul pentru care am acceptat invitatia celor de la Foinikas Syros. Am intalnit trei echipe foarte bune si chiar daca am luat locul IV departajarea s-a facut la setaveraj. Inca o data raman la parerea ca a fost un turneu util, un turneu care ne trebuia in aceasta perioada a anului si eu cred ca am avut ce invata din el”, a declarat tehnicianul baimarean Marius Botea.

De aceeasi parere sunt si voleibalistii de la Stiinta Explorari Baia Mare, care au aratat ca turneul din Grecia a reprezentat pentru ei o buna ocazie de a inchega relatiile de joc.

“A fost un turneu util pentru noi. Am reusit sa descoperim si altfel de echipe, lasand la o parte ceea ce se intampla la noi in campionat. Un turneu util in care am avut ocazia sa punem la punct relatiile de joc. Ne mai raman acum doua saptamani pana la inceputul campionatului si speram sa ramanem asa concentrati si implicati in antrenament”, a declarat Florin Balhaceanu.

“Din punct de vedere al jocului a fost bine. O experienta noua pana la urma. Am invatat ceva nou si din greselile pe care le-am facut dar si din jocul pe care l-am construit. Totusi a fost vorba despre adversari buni, campioana Greciei, campioana Bulgariei. Echipe bune si destul de frumoase”, a mai adaugat Igor Didorciuc.

Editia 2015-2016 a campionatului Diviziei A1 va debuta in 24 octombrie, baimarenii urmand sa intalneasca in prima etapa, pe teren propriu, echipa CSM Bucuresti.

Sursa: Simona Vasiac