Sport Volei

VOLEI – Stiinta Explorari va participa la un turneu de pregatire in Grecia, alaturi de echipe de top din Champions League si Cupa CEV

Vezi VIDEO
Voleibalistii de la Stiinta Explorari Baia Mare continua pregatirile pentru viitorul sezon competitional. Dupa turneele din Baia Mare si Zalau, elevii lui Marius Botea si Sorin Pop vor lua parte, la finalul acestei saptamani, la un turneu amical in Grecia, alaturi de echipe foarte puternice, care evolueaza in cupele europene.

La finalul saptamanii trecute, Stiinta Explorari a participat la un turneu de pregatire la Zalau, acolo unde baimarenii au inregistrat o victorie categorica, 3-0 in fata gruparii Unirea Dej, dar a pierdut mai apoi, cu 2-3, in compania echipei VCM Piatra Neamt. In ultima zi a turneului, baimarenii au fost invinsi de gazdele de la Volei Club Municipal Zalau, cu 1-3, si au ocupat, locul 2 la finalul turneului.

“Un turneu foarte bun pentru noi, am avut ocazia sa mai descoperim inca o formatie din liga noastra. Desi am pierdut, am vazut la treaba tot efectivul si ne-am putut da seama unde ne aflam in momentul de fata”, a declarat Florin Balhaceanu.

In perioada 2-4 octombrie, Stiinta Explorari va participa la cel de-al treilea turneu amical inaintea startului noului sezon. Competitia, dotata cu trofeul Egeea de Sud, se va desfasura in insula Syros din Grecia si va reuni la start formatii extrem de puternice. Baimarenii vor avea ca parteneri de intrecere echipele Marek Dupnitsa – campioana Bulgariei, PAOK Salonic – campioana Greciei, ambele participante in Champions League, respectiv Foinikas Syros, formatie ce reprezinta Grecia in Cupa CEV.

“Probabil ca este unul dintre cele mai puternice turnee amicale internationale la care am participat in ultima vreme. Sa nu uitam ca vom intalni echipe din Liga Campionilor, dar si o grupare care participa in Cupa CEV, echipa gazda. Noi dorim sa facem meciuri cat mai bune si, mai ales daca jucam impotriva unor echipe mai bune decat noi, eu zic ca suntem in castig”, a declarat tehnicianul baimarean Marius Botea.

Editia 2015-2016 a campionatului Diviziei A1 va debuta in data de 24 octombrie, baimarenii urmand sa intalneasca in prima etapa, pe teren propriu, echipa CSM Bucuresti.

Sursa: T.P.