Sport Volei

VOLEI – Stiinta Explorari va debuta in noul sezon competitial la finalul acestei saptamani, avand ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele cinci locuri

Divizia A1 de volei va debuta la finalul acestei saptamani, Stiinta Explorari avand programata prima partida pe teren propriu, in compania gruparii CSM Bucuresti. Cu nu mai putin de cinci jucatori noi in lot, baimarenii au drept obiectiv clasare pe unul dintre primele cinci locuri.

Tehnicianul Marius Botea crede ca lotul din acest an este unul mult mai valoros decat cel din sezonul trecut si spera ca lucrurile vor merge bine, iar echipa va obtine o performanta mult mai importanta decat cea de anul trecut.

„Si in acest sezon s-au facut transferuri importante la toate echipele, sunt chiar grupari schimbate in totalitate, chiar si Explorari in acest sezon ar putea incepe primul meci cu un singur titular de la echipa de anul trecut, ceea ce inseamna foarte mult in ceea ce priveste omogenitatea echipei. Eu am incredere in baietii cu care lucrez, este un colectiv deosebit, iar daca nu se intampla nimic rau eu zic ca putem fi optimisti si putem sa ne gandim la lucruri mari”, a declarat Marius Botea. 

In pauza intercompetitionala, la echipa baimareana au fost adusi Zoltan Kovacs si Andras Toth, de la RC Keceskemet, alaturi de Gabriel Cherbeleata de la Zalau, Mihai Coasa si Igor Didorciuc de la Unirea Dej.

„Eu ma bucur foarte mult ca baietii care au venit la Baia Mare au acceptat oferta noastra. Ii cunoastem, stim foarte bine de la ce echipe vin si in ce campionate au jucat si sper sa ne ajute cat mai mult, pentru ca anul trecut locul 8 nu ne-a facut deloc cinste, chiar daca am terminat sezonul regulat pe pozitia a 6-a si am fost foarte aproape de atingerea obiectivului”, a adaugat Marius Botea.

Voleibalistii baimareni spera sa debuteze cu dreptul in noul sezon, o victorie in prima partida fiind importanta mai ales pentru moralul echipei.

„Este o saptamana deosebit de importanta, ne aflam in fata inceputului de sezon, avem destul de multi jucatori noi in echipa, dar am avut posibilitatea, pe parcursul perioadei de pregatire sa lucram destul de mult la relatii de joc si cred ca suntem pe drumul cel bun. Cu multa ambitie si implicare in joc, nu ne ramane decat sa ne oferim un bun inceput de drum si liniste pentru acest tur de campionat”, a declarat capitanul echipei, Florin Balhaceanu.

Partida dintre Stiinta Explorari Baia Mare si CSM Bucuresti va avea loc duminica, 25 octombrie, cu incepere de la ora 17.00.

Sursa: Tania Purcaru