Sport Volei

VOLEI – Patru echipe participa la finalul acestei saptamani la o noua editie a Cupei Explorari (VIDEO)

Vezi VIDEO
Sala polivalenta “Lascar Pana” din Baia Mare va gazdui, la finalul acestei saptamani, editia 2015 a Cupei Explorari. La acest turneu amical vor participa echipele CSVM Zalau, Unirea Dej, Universitatea Cluj Napoca si gazdele de la Stiinta Explorari.

Acesta este primul test al voleibalistilor baimareni inainte de viitorul sezon competitional, cand tehnicienii baimareni vor putea sa ii urmareasca la munca pe jucatorii adusi la echipa in aceasta vara.

“Eu sper ca vom incepe cu dreptul pregatirea, acum ca dupa atata munca in sala incep si meciurile, care sunt adevaratul barometru al pregatirii noastre. Nu trebuie sa ne gandim insa la rezultate. Suntem abia la inceput si sunt convins, ca indiferent de ce se va intampla la turneu, vom mai avea mult de lucru”, a declarat tehnicianul Marius Botea.

Anul acesta, la echipa baimareana au sosit Zoltan Kovacs si Andras Toth, de la gruparea maghiara Kecskemet, dar si Gabriel Cherbeleaţă de la CSVM Zalău, Mihai Coasă si Igor Didorciuc de la Unirea Dej, respectiv americanul Ryan Thompson adus de la gruparea Orestiadas Orestiada, din Grecia.

“O ocazie bine-venita sa testam ceea ce am lucrat in ultimele patru saptamani. Suntem nerabdatori sa vedem cum vom evolua in noua garnitura. A fost o perioada destul de grea, pentru ca am lucrat foarte mult pe partea fizica, de-abia de saptamana trecuta am inceput sa lucram si in formatie, dar nou-venitii s-au integrat foarte repede si speram ca in weekend vom putea sa punem la punct relatiile de joc”, a declarat Florin Balhaceanu.

In ceea ce priveste lotul din acest sezon, Balhaceanu considera ca acesta este unul mult mai valoros si ca echipa baimareana ar putea sa faca o figura frumoasa in viitorul an competitional.

“In mod normal, pe hartie, pare o echipa mult mai bine organizata si mai echilibrata pe toate posturile, iar eu spun ca impreuna cu cei nou-veniti vom reusi sa facem o figura mult mai frumoasa decat anul trecut”, a adaugat Balhaceanu.

Vineri si sambata partidele vor avea loc la orele 16.00 si 18.00, urmand ca duminica meciurile sa fie programate pentru orele 10.00 si 12.00. Intrarea spectatorilor este libera.

Sursa: Tania Purcaru