Sport

VOLEI – Jucatoarele chineze, invinse de lipsa de proteine din carnea de porc

Jucatoarele chineze de volei din echipa nationala au pierdut contra SUA duminica, intrucat nu au putut manca, asa cum o fac in mod obisnuit, carne de porc, temandu-se ca este contaminata de un produs anabolizant, a declarat antrenorul lor, citat de un jurnal chinezesc. Chinezoaicele au fost invinse in 3 seturi de americance intr-un meci disputat la Ningbo, contand pentru Marele Premiu mondial. Aflate de 3 saptamani in turneu, jucatoarele chineze nu au indraznit sa manance carne de porc, asa cum o fac in cantonamentele de acasa, unde toate alimentele sunt testate pentru a se vedea ca nu contin produse toxice.

“Nu am indraznit sa mancam porc atat timp cat am jucat in strainatate, de teama ca am putea fi infestate cu clenbuterol, un anabolizant interzis, dar folosit adesea la cresterea porcilor in China”, a declarat antrenorul Xu Juemin, citat de Xinjing Bao (stirile Beijingului).

Potrivit tehnicianului, absenta porcului din hrana voleibalistelor explica starea lor de slabiciune fizica in timpul meciului cu americancele. Mai bine de 100 de persoane au fost condamnate anul trecut in China intr-o afacere legata de cresterea porcilor contaminati cu clenbuterol, un anabolizant care reduce grasimea in favoarea muschiului, dar este potential nociv pentru oameni.

China este in mod obisnuit zguduita de scandaluri alimentare, mergand de la afaceri cu ulei de gatit reciclate la oua pictate cu coloranti nocivi, pana la ciuperci cancerigene, trecand prin pateu de soia contrafacut sau vin de productie dubioasa.
Sursa: Agerpres