Sport Volei

Volei. Divizia A1. Știința Explorări – VCM Piatra Neamț 3-0 (27, 19, 15)

Știința Explorări a obținut victorie în etapa a 2-a din acest campionat. Băimărenii au învins pentru a doua oară, în decurs de o săptămână, cu 3-0 pe VCM Piatra Neamț, primul succes fiind înregistrat miercuri, în deplasare, în faza I a Cupei României.

Băimărenii au început bine meciul și au condus cu 5-1, dar în continuare au manifestat carențe mari la preluare și oaspeții au echilibrat jocul. Moldovenii au condus cu 20-18 și 23-21, dar băieții pregătiți de Marius Botea și Sorin Pop nu au abandonat lupta. Serviciile lui Dragoș Răileanu i-au pus în dificultate pe adversari și Explorări a preluat din nou conducerea cu 24-23. Setul a ajuns în prelungiri, VCM Piatra Neamț având două șanse de a-l câștiga, la scorurile de 24-25 și 25-26. Până la urmă victoria a revenit gazdelor, care au închis setul prin Codrin Mocanu, 29-27.

În continuare meciul a fost la discreția băimărenilor. În setul 2 (25-19) am remarcat pofta de joc a lui Nagy și Talpă, alături de atacul necruțător, cu brațul stâng, al dreptaciului Robert Țuțea. În ultimul set au debutat, într-un meci oficial, la Știința Explorări Alexandru Dragomir și Andrei Crișan, ultimul fiind cel care a realizat punctul victoriei. Jucătorul care a realizat cele mai multe puncte azi, 20, a fost argentinianul Cristian Imhoff, care se dovedește a fi un transfer inspirat.

Explorări: Răileanu 4p (2 blocaje), Imhoff 20p (2 ași, 2 blocaje), Talpă 8p (1 as, 2 blocaje), Mocanu 10p (2 ași, 3 blocaje), Țuțea 9p (blocaj), S. Dragomir 1p, Popovici (libero). Au mai jucat: Nagy 10p (3 ași, 2 blocaje), Butnaru 1p, Al. Dragomir, Crișan 1p. Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop.

Piatra Neamț: Manchev, Al. Ionescu 13p (1 blocaj), Iosif 11p (2 ași, 1 blocaj), Criste 8p (1 as, 1 blocaj), Borcoș 6p (1 as, 3 blocaje), Șomoi 3p (2 ași, 1 blocaj), B. Ionescu (libero). Au mai jucat: Ciobanu, Preda 1p și Cazacu. Antrenor: Dan Gavril.

Au arbitrat: Cristian și Marius Șanta (Cluj-Napoca). Observator: FRV Adrian Pustiu (Brașov).

 

Celelalte rezultate ale etapei a 2-a

SCMU Craiova – VM Zalău 3-2;

Universitatea Cluj-Napoca – Dinamo București 2-3;

Steaua București – Arcada Galați 1-3;

CSM Câmpia Turzii – CSM București 0-3;

Unirea Dej a stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *