Administratie

VIZITA – Muzicianul Damian Draghici, consilier al premierului, vine in Baia Mare

Damian Draghici, consilier de stat al premierului, va efectua, in perioada 18-19 iulie, o vizita de lucru in Baia Mare. Guvernul l-a trimis in municipiu pe muzicianul de etnie roma ca sa analizeze situatia celor 70 de familii de pe Craica.

Guvernul a informat ca Damian Draghici va fi insotit de o “echipa multidisciplinara, formata din specialisti ai Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Europene, Agentiei Nationale pentru Romi, Institutului pentru Studierea Problemelor Minoritatilor, inaltului Reprezentant pentru Protectia si ingrijirea Copilului, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului – Agentia Nationala pentru Locuinte, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului”.

In timpul vizitei, oficialii din guvern vor avea intalniri cu prefectul Maramuresului, Sorin Rednic, si cu primarul Baii Mari, Catalin Chereches. De asemenea, delegatia se va deplasa pe Craica, precum si la blocul social amenajat in fostele cladiri de birouri ale fostei uzine metalurgice Cuprom.
Sursa: Ioana Osan