112

Viscol şi zăpadă în Maramureş. Şoferii înaintează cu greu – VIDEO

Viscolul şi zăpada au pus stăpânire pe Maramureş. În Maramureşul istoric între Cavnic şi Budeşti ninge, iar stratul de omăt depus pe carosabil are deja câţiva centimetri buni.

Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm este depusa pe carosabilul DN 18, in Pasul Prislop intre km 160 și km 180. Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul umed. Cerul este acoperit. Ninge în Pasul Prislop, fulguiește in Pasul Gutâi. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 14 utilaje și au răspândit 41 tone de sare și 400 kg clorura de calciu.

ANM a emis o atenţionare de cod galben de vreme severă pentru majoritatea judeţelor ţării, începând de vineri. Meteorologii anunţă ninsori, ploie şi vânt puternic în weekend.

Codul galben intră în vigoare de vineri, de la ora 14.00 şi va fi valabil până sâmbătă, la ora 16.00. Conform ANM, în această perioadă vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Mâine, 23 februarie, prognoza meteorologică prevede cer variabil, mai mult senin noaptea și dimineața. Izolat, la munte vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și 1 grad, iar cele minime între -13 și -8 grade, mai scăzute în depresiuni. Izolat, în zonele joase vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

Video: Ioana Pârva/Radare Maramureş

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *