Monden

VIOLENTA SEXUALA – Miss World 1998, in Romania cu ocazia lansarii filmului documentar despre un eveniment tragic din viata sa

Miss World 1998, Linor Abargil (Israel), a afirmat luni, cu ocazia lansarii filmului documentar “Brave Miss World”, care ecranizeaza un moment tragic din viata sa, ca oamenii trebuie sa aprecieze momentele bune din viata lor.

Ea a declarat ca mesajul filmului, care ruleaza luni in cadrul galei Scheherazade, este adresat barbatilor si femeilor deopotriva, adaugand ca acestora nu ar trebui sa le fie rusine daca au trecut printr-un moment tragic in viata lor, pentru ca exista lumina dupa intuneric.

“Cred ca totul s-a intamplat pentru un motiv intemeiat. Privind inapoi lucrurile urate care ti se intampla, poti sa realizezi asta. Majoritatea dintre noi avem atatea lucruri bune in viata noastra, dar pe putine le vedem, avem tendinta sa le vedem doar pe cele rele. Cred ca atunci cand realizezi cat de multe lucruri bune ai si lucrurile care ti-au facut rau in viata ai nevoie sa apreciezi si sa realizezi ca le poti indulci”, a spus, intr-o conferinta de presa, Linor Abargil.

Ea marturisit ca i-a trecut furia dupa un an, cand agresorul sau a primit o pedeapsa de 15 ani. “Exista posibilitatea sa nu fiu aici, dar, daca sunt aici, prefer sa stau cu fruntea sus, sa zambesc, cateodata imi pun un zambet fals si merg mai departe. Multi oameni isi plang de mila, dar asta nu duce nicaieri. Prefer sa fiu fericita pentru ceea ce am. Dupa un an mi-a trecut furia, atunci cand am mers la proces si am aflat ca agresorul a primit 15 ani, lucru care mi-a dat incredere”, a afirmat Linor Abargil.

Actrita a spus ca filmarile au durat cinci ani, adaugand ca au debutat cand era singura si s-au terminat cand era casatorita.

Filmul “Brave Miss World” ecranizeaza un moment tragic din viata tinerei Linor Abargil care, devenita Miss Israel la doar 18 ani, a cazut victima a violentei sexuale. Tanara si-a continuat parcursul profesional si a devenit o luptatoare convinsa impotriva violentei sexuale. Un deceniu mai tarziu, ea a decis sa transpuna experienta care a marcat-o pentru totdeauna intr-un film documentar, menit sa incurajeze femeile din intreaga lume aflate intr-o situatie similara.

Miss World 1998, Linor Abargil (Israel), va asista luni seara la proiectia documentarului “Brave Miss World”, incepand cu ora 19,00, la AFI Cinema City Cotroceni.

Printre invitatii evenimentului se numara ambasadorul Statului Israel in Romania, Dan Ben-Eliezer, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, reprezentanti ai autoritatilor nationale si personalitati din lumea cultural-artistica.

Evenimentul este organizat sub patronajul Parlamentului Romaniei, cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.
Sursa: Agerpres