Actualitate

VIOL IN HAITA – Tineri din Borsa arestati pentru viol si complicitate la viol

 Viol  (c) eMM.ro
 Viol  (c) eMM.ro

De o noapte de chin a avut parte o tanara din Borsa, care a fost urmarita de patru vlajgani ce si-au propus sa intretina raporturi sexuale cu aceasta, chiar si fara voia ei, unul din ei chiar reusind inainte sa fie prins de catre politisti. Trei dintre adolescenti au fost retinuti la scurta vreme de la comiterea faptei, iar un altul s-a predat in dimineata zilei de azi, 20 iunie, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, procurorul Gabriel Munteanu. Tinerii au fost pusi sub acuzare pentru savarsirea infractiunilor de violare de domicliu, unul – Vasilica Iftimescu – a fost acuzat si de viol, iar Marian Petru Iftimescu, Sorin Grec si Alin Ilie Timis, pentru complicitate la viol.

Un caz graoznic au avut de investigat politistii borseni, coordonati de procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus. Anchetatorii au fost sesizat ca, in noaptea de duminica spre luni, 17/18 iunie, putin dupa miezul noptii, o borseanca de 18 ani a fost violata in anexa unei pensiuni din Borsa.

Fata, care este barmana in localitate, a inchis localul si, insotita de fiul administratorului, s-a indreptat pe jos spre casa. In urma lor au pornit patru clienti care au ramas in bar pana la inchiderea barului. La un moment dat, acestia au tabarat pe insotitorul adolescentei si l-au batut, punandu-l pe fuga. Ramasa singura si fara aparare, barmanita a incercat sa scape, dar a fost inconjurata de vlajgani, care au dus-o cu forta in curtea unei case, iar acolo, intr-o anexa, au fortat-o sa faca sex.

Primul care a sarit pe ea a fost Vasilica Iftimescu, acesta, de fata cu amicii sai, supunandu-o la un supliciu greu de descris in cuvinte. Fratele sau, Marian Petru Iftimescu, a fost urmatorul, insa acesta nu a mai apucat sa isi satisfaca poftele, pentru ca adolescenta a reusit sa ii scape din mana si, fugind in fata casei, a strigat cat a putut, alertandu-i pe proprietari. De altfel, chiar acestia au scapat-o pe tanara din mainile agresorilor si au anuntat politistii.

Oamenii legii au reusit sa ii identifice fara probleme pe adolescenti, pentru ca barmanita ii cunostea pe toti. La scurta vreme, trei dintre ei au fost dusi la audieri, iar pe numele lor s-au formulat propuneri de arestare preventiva. De negasit a fost pana azi, 20 iunie, Marian Petru Iftimescu, dar si acesta s-a predat si a ajuns, de asemeneam dupa gratii.

Parchetul a informat ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de cei patru pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu, viol si respectiv complicitate la viol si s-a propus arestarea preventiva pe timp de 29, respectiv 30 de zile. Instanta a admis propunerea parchetului si a dispus incarcerarea tinerilor pe durata cercetarilor.
Sursa: M.M.