Actualitate

VICEPRIMARII BAII MARI – Matei si Ludescher, realesi in functii la propunerea PDL si PPDD (VIDEO)

 Dumitru Matei - PSD - viceprimar Baia Mare (c) eMM.ro
 Istvan Ludescher - UDMR - viceprimar Baia Mare (c) eMM.ro

Vezi VIDEO
ACTUALIZARE: Social-democratul Dumitru Matei si udemeristul Istvan Ludescher se mentin pe functiile de viceprimar din Baia Mare si in noul mandat. Astazi, 11 iulie, in plenul Consiliului Local, cei doi au obtinut voturile necesare pentru a-si continua activitatea in primarie, nominalizarile in vederea desemnarii venind din partea opozitiei. Democrat-liberalul Stefan Pop a fost cel care a pronuntat numele lui Matei in vederea alegerii viceprimarilor, in timp ce Ludescher a fost propus de catre Dorel Muresan, membru al Partidului Poporului-Dan Diaconescu.

Votul a fost secret, cei 22 de consilieri prezenti in sala trebuind sa introduca in urne buletinele pe care figurau cele doua nominalizari si casutele cu “da” sau “nu” pentru validare. Matei a obtinut acordul a 20 dintre colegii aflati in plen, in timp ce Ludescher a avut de partea sa 22 dintre alesi.

In cursul acestei saptamani, celor doi viceprimari le vor fi trasate sarcinile de serviciu. Matei ar putea ramane pe mai departe cu segmentul social si cu cel de investitii. “Primul mandat a fost de un an si cateva luni, in care am incercat impreuna cu domnul primar sa relansam activitatea in municipiul Baia Mare si acum sper sa demaram proiectele mari de infrastructura, de investitii si locuri de munca pentru baimareni. Avem 17 din 23 de consilieri, deci avem si majoritatea de doua treimi necesara in unele hotarari. Nu cred ca va fi nicio problema si niciun fel de scuza pentru eventuale nereusite in administrarea acestui oras”, a declarat Dumitru Matei, pentru eMaramures.

Viceprimarul UDMR Istvan Ludescher ar urma sa se ocupe de partea de urbanism daca ii vor fi pastrate atributiile. El se afla la cel de-al patrulea mandat in functia secunda de la Primaria Baia Mare, ceea ce inseamna o experienta de 12 ani. “Spre deosebire de mandatele anterioare, acest mandat se va desfasura in alte conditii. Sunt conditii determinate de aparitia in ierarhia conducerii municipiului a domnului primar Catalin Chereches. Anumite chestiuni vor capata aspecte mai puternice”, precizat viceprimarul Istvan Ludescher.

Cele doua mandate de viceprimar au revenit PSD, respectiv UDMR, in baza protocoalelor incheiate inainte de alegerile locale cu reprezentantii PNL. Primarul Catalin Chereches a fost sustinut in campanie de ambele formatiuni iar rasplata politica a reprezentat-o aceste functii. Astazi, in prima sedinta a Consiliului Local Baia Mare a avut loc si juramantul unuia dintre consilierii care au absentat la investire. Este vorba despre liberalul Andrei Dan Grumaz.

CITESTE SI:
* LISTA VICEPRIMARI – Protocolul USL, incalcat la alegerea viceprimarilor de oras din Maramures 
* FORMULA NOUA – Comisiile de specialitate din Consiliul Local vor fi reduse la trei

Sursa: Anca Popescu