Politica

VICEPRESEDINTI CJ – PSD Maramures a facut publice numele viitorilor vicepresedinti ai Consiliului Judetean

Foto: Gabriel Zetea si Calin Matei (c) eMaramures.roPSD Maramures si-a desemnat candidatii pentru posturile de vicepresedinti ai Consiliului Judetean, acestia fiind validati in cadrul sedintei Comitetului Executiv al organizatiei. Numele lor au fost facute publice in cursul zilei de azi, 24 iunie, printr-un comunicat de presa. Cinci social-democrati s-au luptat pentru obtinerea celor doua functii, castigatori fiind, in final, Gabriel Zetea – secretar executiv al PSD Maramures si fost consilier judetean in mandatul 2008-2012, si Calin Matei – vicepresedinte PSD Maramures si detinator in mai multe mandate de functii in administratia locala. Marea perdanta a fost Eugenia Godja, fosta primarita a municipiului Sighetu Marmatiei, care a facut un troc politic inainte de alegerile din 10 iunie 2012 tocmai ca sa isi asigure postul de vicepresedinte al CJ.

Dupa o analiza a rezultatului obtinut de PSD Maramures la scrutinul de acum doua saptamani, cei 56 de membri prezenti la sedinta comitetului executiv au fost invitati la o noua runda de alegeri, de aceasta data interne. Pe buletinele lor de vot au figurat cinci pretendenti la posturile de vicepresedinti CJ. In afara Eugeniei Godja – prim-vicepresedinte PSD Maramures, a lui Zetea si Matei, s-au mai inscris in cursa Gheorghe Simon si Anton Rohian – vicepresedinti ai organizatiei judetene.

Cele mai multe voturi au fost pentru Gabriel Zetea si Calin Matei, care au avut 40, respectiv 35 de sustinatori, fapt care le-a asigurat obtinerea posturilor. Potrivit datelor prezentate de oficialii partidului, Godja si Rohian au obtinut cate 13 voturi, iar Simon – 11.

Rezultatul ar putea sa tensioneze si mai mult relatiile din PSD Maramures, dar si in interiorul USL. De altfel, in comunicatul trimis presei exista un paragraf care face referire la posibile neintelegeri, dar pe care liderii social-democrati spera sa le poate gestiona in raport cu sefii de la Bucuresti. “PSD Maramures este convins ca Protocolul de colaborare al USL Maramures (acceptat si garantat de catre conducerea centrala a USL) este suveran intereselor personale si ca propunerile PSD Maramures reprezinta incepand de joi, 21 iunie 2012, si propunerile USL Maramures pentru completarea conducerii executive a Consiliului Judetean Administrativ Maramures”, s-a mentionat in comunicat.

In ciuda rezultatelor bune, social-democratii maramureseni nu au ascuns ca ar fi vrut mai multe posturi dupa alegerile din iunie 2012. PSD Maramures a obtinut 22 de primari, reprezentant o crestere de 30% fata de 2008, 10 consilieri judeteni si aproximativ acelasi numar de consilieri locali ca in 2008 (230 consilieri).

Liderul PSD Maramures, Mircea Ursache, a spus ca prezenta social-democratilor in administratia locala putea fi si mai mare daca nu existau neincrederea in proiectul USL si absenta unor colegi in campania electorala. “Obiectivele electorale ale PSD Maramures au fost in cea mai mare parte indeplinite. Exista, din pacate, multi indicatori care nu au fost atinsi din cauza neincrederii unora in proiectul USL. Puteam printr-o mai mare implicare si o campanie sustinuta de mai multi colegi sa obtinem rezultate care sa transforme PSD in cea mai mare forta politica din judet. Am reusit sa crestem ca numar de primari si consilieri dar nu suficient”, a spus presedintele PSD Maramures, Mircea Ursache, care mizeaza pe o crestere la alegerile parlamentare de la sfarsitul anului.

CITESTE SI:

Sursa: Ioana Osan