Afaceri - Economic

Veste bună ! Preţul gazelor naturale nu mai creşte până la primăvară

Prețul gazelor pentru populație nu va mai crește în această iarnă, iar Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) va analiza o eventuală modificare a tarifelor în cursul lunii martie, a declarat, joi, președintele comisiei de anchetă privind activitatea ANRE, deputatul Iulian Iancu.
Întrebat dacă prețul gazelor va crește de la 1 noiembrie, așa cum a declarat fostul președinte al ANRE, Niculae Havrileț, Iancu a răspuns: “Dacă domnia sa mai era președinte, se întâmpla acest lucru. Din informațiile mele, noul comitet de reglementare al ANRE a luat decizia să facă această analiză în cursul lunii martie, după ce trece și vârful de iarnă. Deci, nu mai fi o creștere”, a spus Iancu.

La finele lunii septembrie, fostul vicepreședinte al ANRE Emil Calotă a declarat că prețul final al gazelor pentru consumatorii casnici ar trebui să urce cu 6% în trimestrul al patrulea al anului, ca urmare a condițiilor din piață.

Ulterior, fostul președinte al ANRE Niculae Havrileț a precizat că decizia va fi luată spre finalul lunii octombrie, urmând ca scumpirea să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

Din 23 octombrie, funcția de președinte al ANRE a fost preluată de Dumitru Chiriță.

 

 

 

 

sursa:aici 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *