Comunitate

VESTE BUNA – Municipiul Baia Mare va avea un skatepark! Contractul de executie a lucrarilor a fost semnat astazi, iar investitia va fi finalizata pana anul viitor (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
Unul dintre cele mai importante proiecte demarate pentru tinerii din Baia Mare incepe sa prinda contur. Astazi, 1 octombrie, primarul Catalin Chereches, impreuna cu reprezentantul firmei care a castigat licitatia, a semnat contractul de incepere a lucrarilor pentru realizarea unui skatepark. Parcul, cu o destinatie speciala pentru iubitorii sporturilor extreme, va fi situat in zona laterala a Stadionului Municipal “Viorel Mateianu”. Acesta se va desfasura pe o suprafata de 2.506 metri patrati si alaturi de Campul Tineretului va deveni unul dintre punctele de atractie ale zonei.

Ideea realizarii proiectului mult dorit de tinerii din Baia Mare, un skatepark, a venit in urma cu doi ani, insa lucrarile s-au impotmolit la faza de licitatie. Astazi, insa, odata ce s-a semnat contractul de executie a lucrarilor, doar cateva luni de zile ii mai despart pe iubitorii sporturilor extreme sa isi practice hobby-ul in conditii ideale, in apropierea stadionului de fotbal din Baia Mare. Mai mult, tinerii vor mai avea inca un skatepark, proiect care urmeaza sa fie demarat in zona Salii Polivalente “Lascar Pana” din Baia Mare. 

“De foarte multa vreme am incercat sa punem in opera acest obiectiv, acest skatepark, in completarea investitiei pe care am facut-o aici, in Campul Tineretului si in completarea a ceea ce vrem sa insemne cu adevarat Stadionul Municipal. Dorim acest lucru si ne-am dorit acest lucru pentru ca au existat foarte multi tineri din acest oras, dornici sa practice acest sport, care erau marginalizati si isi gaseau tot felul de locuri. Venea politia sa ii scoata de acolo. Ba in Parcul Mara, ba la Casa Tineretului, ba in alta parte si cred ca a venit momentul, acuma, sa isi intre si ei in drepturi. Este doar un prim pas, pentru ca este o prima investitie pe care o facem aici, urmatoarea investitie, mult mai majora si mai ampla, si care sa fie mai complexa din punct de vedere a modului in care construim un skatepark si pentru skateri si pentru bickeri, inclusiv pentru concursuri, ca sa le putem organiza, va fi in zona terenului de atletism, in zona Salii Polivalente “Lascar Pana” Dorim sa facem o chestiune care sa tina de zona competitionala si de zona mai de performanta, pentru ca si ei sunt pe diverse categorii, unii sunt mai la inceput altii sunt deja mai profesionisti, mai in zona de inalta performanta”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Tinerii pasionati de acest sport s-au declarat multumiti de initiativa Administratiei Publice Locale de a realiza un skatepark, mai ales ca iubitorii sporturilor extreme isi doresc de multa vreme un asemenea parc. 

“Sunt unul dintre initiatorii proiectului, skatepark-ului. Este un pas mare, astazi, ca reusim sa semnam acest contract si urmeaza sa vedem pe viitor cum se vor desfasura lucrurile. Am incredere mare in firma castigatoare si stiu ca vor face o treaba buna. O sa le asiguram toata disponibilitatea noastra in proiectarea skatepark-ului pentru a iesi un proiect cat mai reusit si mulat pe nevoile iubitorilor acestui sport din Baia Mare”, a spus Dacian Ardelean, unul dintre iubitorii sportului de acest gen.

Skatepark-ul va fi situat in imediata vecinatate a Campului Tineretului, zona aflata intr-un amplu proces de reabilitare si reamenajare.

Cativa bikeri si skateri din Baia Mare au luat astazi parte la semnarea contractului si si-au ridicat spre cer bicicletele, respectiv skateboard-urile, in semn de multumire ca si orasul nostru va avea un teren special amenajat pentru iubitorii acestor sporturi extreme.

Sursa: Simona Vasiac