Afaceri - Economic

VERIFICARI – “Suveicile” create de evazionisti, in atentia comisarilor Garzii Financiare Maramures

Plan Opt sesizari penale au facut luna trecuta comisarii Garzii Financiare Maramures in urma verificarilor efectuate la aproape 300 de operatori economici. Prejudiciul a fost estimat la peste 20 de milioane de lei. In total, comisarii institutiei au aplicat pe parcursul lunii trecute amenzi in cuantum de peste 332.000 de lei. Verificarile s-au axat pe achizitiile intracomunitare cu produse care prezinta risc fiscal, urmarindu-se ca toate sa fie inregistrate in evidentele financiar contabile ale agentilor economici beneficiari.

Comisarii de la Garda Financiara au incercat sa afle daca in urma acestor achizitii s-a platit TVA-ul, mai ales ca in acest domeniu au fost inregistrate fraude masive si adeverate retele de evaziune fiscala. In urma verificarilor, s-au dat trei amenzi in valoare de 12.500 de lei.

20 de sanctiuni in valoare de aproape 90.000 de lei s-au aplicat agentilor economici care au ca obiect de activitate prestarile de servicii, transportul de persoane si marfa, constructiile si comertul. Totodata, au fost intocmite sase sesizari penale, fiind estimat un prejudiciu de peste 6 milioane lei.

N-au scapat de sanctiuni nici operatorii economici care au activitate in domeniul jocurilor de noroc, in acest caz aplicandu-se sanctiuni de 6.000 lei. A fost intocmita si inaintata organelor de urmarire penala o sesizare penala, aratandu-se ca prejudiciul creat este de peste 13 milioane de lei.

Din totalul amenzilor stabilite s-au incasat un numar de 75 de amenzi ,in valoare totala de 106.050 lei.
Sursa: Camelia Tocaci