Comunitate

Vasile Lucaciu, omagiat de elevii de la liceul care îi poartă numele – FOTO

Vasile Lucaciu a fost omagiat de elevii băimăreni de la liceul din Baia Mare care îi poartă numele. Alături de liceenii care au marcat 166 de ani de la naşterea “Leului de la Şişeşti” s-a aflat şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Acesta le-a transmis un mesaj către ei, dar şi către dascălii care trudesc zi de zi la catedră pentru a-i educa.

“Mă bucur să fim împreună în acest moment important pentru comunitatea noastră băimăreană, maramureşeană, pentru noi, pentru Transilvania, pentru noi, pentru România, în mod simbolic pentru dumneavoastră cei care sunteţi dascăli, elevi, foşti elevi ai acestui colegiu.

Am ales să fim împreună din respect faţă de patronul spiritual Vasile Lucaciu, dar şi din respect pentru dascălii care vă oferă ştiinţă, pentru voi, pentru elevi, pentru părinţii voştri.

navigate_before
navigate_next

Mă bucur foarte mult să fiu astăzi aici, dintr-o altă perspectivă simbolică, pentru că astăzi, unii indivizi pur şi simplu doresc să îngroape învăţământul românesc. Am constatat cum Educaţia, Învăţământul în România sunt percepute de unii de la Bucureşti ca fiind un moft, o cheltuială şi lucrul acesta mă îngrijorează. Decizia noastră este ca în municipiul Baia Mare să creăm un front comun şi prin acest front comun să nu-i lăsăm să desfiinţeze clase, nici să desfiinţeze şcoli şi nici să trateze tot ceea ce înseamnă viitor al României ca şi cum ar fi o masă inertă care trebuie doar să mănânce şi să se uite la televizor.

Îl celebrăm astăzi pe Vasile Lucaciu şi celebrăm naşterea lui, dar ne raportăm şi la evenimentul istoric unde a avut o contribuţie majoră, 100 de ani de Unire şi cred că, după 100 de ani, ar trebui să regândim Statul Român, să regândim felul în care ne raportăm la acesta, modul în care organizăm Învăţământul, organizăm Sănătatea ca lucruri primordiale pentru un Stat care se consideră Stat, altfel nu vom fi decât într-o formulă mai nuanţată, mai populistă, mai colorată decât am dori”, le-a spus primarul tinerilor. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *