Actualitate

Val de intoxicaţii cu ciuperci ! Vezi câte persoane au ajuns la spital

La sfârșitul săptămânii trecute, în Unitatea de Primiri-Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au prezentat 27 de persoane cu simptomatologia intoxicație cu ciuperci. Dintre aceștia 11 au fost copii care au rămas internați pe Secția Pediatrie. Reprezentații unității medicale atrag atenția, și pe această cale, că medicii se confruntă cu un val de intoxicații, doar în intervalul 22 – 24 septembrie 2017 fiind înregistrate, în UPU Baia Mare, 27 de persoane care au mâncat ciuperci și li s-a făcut rău.

Dintre aceștia 10 provin din mediul urban și 17 din mediul rural. Opt persoane au fost externate, doi pacienți au refuzat internarea, unul a ajuns la ATI Interne, alți trei au rămas spitalizați pe Secția Interne, iar un pacient a fost internat la Contagioase.

Medicii recomanda ca in cazul  aţi consumat ciuperci și aveți simptome ca transpiraţie abundentă, greţuri, furnicături ale extremităţilor, puls rar, pupilă mărită, agitaţie, dureri abdominale, respiraţie grea, lăcrimare, tremurături, halucinaţii etc.  să vă prezentați de urgenţă la cel mai apropiat spital.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *