Comunitate

“Vacanţă în siguranţă” cu jandarmii maramureşeni

Jandarmii maramureşeni continuă seria întîlnirilor desfăşurate în cadrul campaniei “Vacanţă în siguranţă”. Astfel aceştia s-au aflat în 8 august, în mijlocul copiilor tinerilor şi profesorilor din localităţile Satu Mare, Cluj Napoca şi Arad, prezenţi în această perioadă în vacantă,  în zona montană Cavnic.

Ca şi în cadrul celorlalte întâlniri de gen jandarmii maramureşeni au prezentat teme legate de activitatea Jandarmeriei Române, de misiunile specifice Inspectoratului de Jandarmi Judeţean dar nu numai.

“‘Reprezentanţii structurii de Jandarmerie Montană le-au prezentat copiilor rolul jandarmilor, elemente în legătură cu capacitatea Jandarmeriei Maramureş de a se constitui într-un garant permanent şi nediscriminatoriu al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, precum şi reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia. De asemenea au fost prezentate tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, precum şi elemente de baza pentru consumarea apei din fântâni şi vai de munte precum şi alte pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte. Copiii din tabăra au fost instruiţi de către jandarmi cum să acorde primul ajutor şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie”, a arătat Radu Vasile Nicolae, ofiţerul de informare relaţii publice, din cadrul IJJ Maramureş.

Campania preventiv-educativă “Vacanţă în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni” a demarat în luna iunie şi va continua pe tot parcursul sezonului estival.

eMM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *