Actualitate

VACANTA DE VARA – Tinerii din Baia Mare pot alege intre taberele scolare si vacantele in Creta (VIDEO)

Vezi VIDEO
Optiunile de petrecere a vacantei de vara sunt nenumarate pentru elevii care vor incheia cursurile in 22 iunie, pentru ca in afara taberelor scolare acestia pot ajunge nu doar in celebrele statiuni Navodari ori Costinesti, ci pana in Grecia, Turcia sau alt punct al lumii, in conditiile in care si parintii lor isi permit sa ii trimita atat de departe de casa. Oferta este mai mult decat variata, iar preturile sunt rezonabile.

Peste 6.000 de locuri in tabere sunt puse la dispozitie pe durata verii de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret. Pretul unui sejur de sase nopti intr-o tabara din Romania variaza intre 342 de lei si 448 de lei, in functie de conditiile din centrul de agrement.

”Cele mai multe solicitari le-am avut pentru litoralul Marii Negre, respectiv centrul de agrement Eforie Sud si centrul de agrement 2 Mai, pretul fiind de 420 de lei pe sejur. Pentru munte, la Paltinis, de exemplu, pretul este de 360 de lei pe sejur, iar la Sinaia si Busteni, 420 de lei pe sejur”, a precizat inspectorul pentru tineret din cadrul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, Crina Vasut.

La concurenta cu statul sunt si agentiile de turism, care au venit cu pachete destinate familiilor cu copii. Maramuresenii sunt indrumati spre Creta sau Antalya. Hotelurile care ofera pachete de familie au nenumarate facilitati pentru copii, si, in plus, cei pana in 12 ani beneficiaza de gratuitate la cazare.

”De exemplu, in Creta, in statiunea Chania, sunt hoteluri de 4 stele, cu all inclusive pe plaja, si au foarte multe facilitati pentru copii. La fel este si in Turcia, in Antalya, cu avion din Satu Mare sau din Cluj, cu nenumarate facilitati pentru copii: tobogane, aqua park-uri, parcuri de distractii. Preturile pornesc de la 600 de euro cu toate taxele incluse, iar copiii au gratuitate la aceste hoteluri, platesc doar transportul”, a explicat Laura Demeter, agent de turism in cadrul Mara International Tour.

De asemenea, oferte pentru tineri mai sunt in statiunile din Bulgaria, unde hotelurile amplasate pe plaja ofera spatii de joaca sau programe de animatie speciale pentru copii.
Sursa: Gabriela Kuhajda