Invatamant

Vacanţa de iarnă 2018. Începe pe 22 decembrie și este una dintre cele mai lungi vacanțe din ultimii 18 ani

Vacanța de iarnă de anul acesta începe sâmbătă, 22 decembrie, și se încheie duminică, 13 ianuarie 2019. Are 23 de zile și din anul 2000 și până în prezent au mai fost alte patru vacanțe de iarnă care au durat tot 23 de zile, potrivit ordinelor de ministru publicate în Monitorul Oficial și datelor existente pe site-ul Ministerului Educației.

Majoritatea vacanțelor de iarnă pentru elevi au avut în ultimii 18 ani o durată de 16 zile (11 vacanțe). Într-un singur an, 2010-2011 s-a tăiat din această vacanță până când a ajuns de doar 14 zile, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Pe de altă parte au existat 4 ani, iar acesta este al cincilea, în care vacanța a început aproape de Crăciun și s-a prelungit până spre jumătatea lunii ianuarie, conform edu.ro.

Au existat anul trecut diverse dezbateri cu privire la cât de bine este să stai într-o vacanță atât de lungă, din punctul de vedere al școlii, al elevului, al profesorului și al părinților.

Discuțiile despre ”lungimea” vacanței de iarnă au fost declanșate și de decizia Ministrului Sorin Câmpeanu, care în 2015 a hotărât să intervină în structura deja aprobată a anului școlar în curs și să schimbe durata vacanței de iarnă (cu 4 zile înaintea startului noului an școlar) de la 16 zile la 23 de zile.

 

STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR DUPĂ VACANȚA DE IARNĂ

Cursurile școlare încep pe 14 ianuarie 2019 și durează încă două săptămâni, până pe 1 februarie 2019. Apoi este o vacanță inter-semestrială de o săptămână, de pe 2 februarie până pe 10,

Semestrul al doilea începe din 11 februarie. Următoarea vacanță va fi de Paște (20 aprilie-5 mai), apoi sunt din nou programate cursuri până pe 14 iunie. Vacanța de vară 2019 revine la datele clasice, consacrate acesteia, adică începe pe 15 iunie și se termină pe 15 septembrie, scrie edu.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *