112 Cultura

UTIL – Sfaturi pentru a evita incendiile provocate de cosurile de fum necuratate (VIDEO)

Vezi VIDEO
Odata cu apropierea sezonului rece, pompierii maramureseni au intervenit deja la incendii izbucnite din cauza cosurilor de fum necuratate. Primele situatii neplacute au aparut la sfarsitul saptamanii trecute, in localitatile din Maramuresul Istoric. Pentru a evita producerea unor incendii cu pagube materiale importante pompierii recomanda maramuresenilor sa respecte anumite masuri de prevenire.

Temperaturile scazute inregistrate in ultima perioada i-au determinat pe pompierii maramureseni sa atraga atentia cetatenilor in ceea ce priveste folosirea cu atentie a sobelor de incalzit.

“Pompierii maramureseni vin in sprijinul cetatenilor cu niste masuri de prevenire pe care acestia trebuie sa le respecte pentru a evita orice situatie neplacuta. Cetatenii trebuie sa isi efectueze reparatii la cosurile de fum. Sa repare eventualele fisuri care au aparut de ultima data de cand acestea au fost folosite”, a declarat Oana Alexa-Gonczi, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile pe care le dau pompierii maramureseni. Dupa ce verifica starea de functionare a sobelor de incalzit, maramuresenii nu au voie sa depoziteze materiale combustibile in zona surselor de incalzire.

“De asemenea, in podurile caselor si in mansarde acestia nu trebuie sa amenajeze afumatorii sau sa depoziteze materiale combustibile. Fata de sobele care sunt in functiune nu este permis sa depoziteze materiale combustibile. De asemenea, focul in sobe nu va fi aprins cu ajutorul lichidelor inflamabile”, a mai adaugat Oana Alexa-Gonczi, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures.

In caz ca aveti nevoie de ajutorul pompierilor, apelati la serviciul de urgenta 112.

Sursa: Simona Vasiac