Comunitate

UTIL – Baimarenii pot scapa de cozile interminabile la Finante. Nu costa nimic, au nevoie doar de o conexiune la Internet (VIDEO)

Vezi VIDEO
Cozile interminabile, nervii si timpul pierdut la Finante pot fi evitate foarte simplu. Un serviciu pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala in mod gratuit pentru persoanele fizice aduce toate informatiile si serviciile acestora la distanta de un click. In acest fel, cei care au treaba la Finante pentru o informatie sau o hartie pot sa stea linistiti acasa si sa o obtina la orice ora din zi sau din noapte.

„Este vorba despre o platforma on-line, destinata persoanelor, contribuabililor persoane fizice prin care Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus la dispozitia acestora in mod gratuit, aceasta platforma virtuala on-line, Spatiul Virtual Privat, disponibila 24 de ore din 24 si prin care, asa cum am mai specificat, si subliniez inca o data, in mod gratuit contribuabilii care sunt inregistrati in acest spatiu dispun de o serie de servicii, fara sa mai fie nevoiti sa se prezinte la sediul unitatilor fiscale”, a precizat Georgeta Timis, purtatorul de cuvant al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Maramures.

Reprezentantul DGFP Maramures spune ca platforma ofera aproape toate informatiile si serviciile pe care le ofera in acest moment angajatii de la ghiseu.

„Prin aceasta platforma contribuabilii vor putea sa-si depuna declaratii fiscale, Formular 200, 220, 230 fara a mai fi nevoie de a se prezenta la sediul nostru sau la oficiul postal . Pe urma vor putea solicita si li se vor elibera adeverinte de venit in format electronic, li se vor elibera certificate de atestare fiscala in format electronic, vor putea sa vizualizeze sumele datorate, chiar si conturile de Trezorerie unde isi pot plati sumele datorate. Vor putea sa-si vizualizeze confirmarea platilor sumelor platite, li se vor putea trimite decizii de impunere emise de ANAF”, a mai adaugat Georgeta Timis.

Desi este o premiera, platforma digitala nu este chiar o noutate. A fost lansata de cateva luni bune si in Maramures, dar se pare ca a fost unul dintre secretele bine pastrate. Cu toate acestea aproape 100 de maramureseni au auzit de ea si au solicitat accesul.

„Este o premiera. Platforma a fost lansata la finalul anului trecut si a fost incercata la nivelul Municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov. Abia de la inceputul anului curent a fost extinsa la nivelul intregii tari. Avem pana in prezent inregistrati 99 de maramureseni care au solicitat inregistrarea la Spatiul Virtual Privat”, a concluzionat Timis.

Inregistrarea in Spatiul Privat Virtual se poate face accesand www.anaf.mfinante.gov.ro, sectiunea ,, Servicii Online’’- Serviciul inregistrare/ inrolare persoane fizice , parcurgand cativa pasi simpli. Pentru inregistrare, contribuabilii au nevoie de datele de identificare, un numar de telefon mobil valabil, o adresa de e-mail valabila si un numar de decizie de impunere emisa de ANAF incepand cu anul 2013. Codul eliberat pe portal in scopul validarii la ghiseu este valabil doar 10 zile Astfel, contribuabilii care au optat pentru aceasta varianta trebuie sa se prezinte la sediul ANAF in acest interval, in caz contrar, trebuie sa completeze din nou formularul de inregistrare.

Sursa: Ana Pop