Stiri nationale

URMARI – Dosar penal in legatura cu accidentul de la Clinceni; al treilea parasutist a decedat la spital

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB) au deschis un dosar penal in legatura cu accidentul de la Aerodromul Clinceni, in care s-a inceput urmarirea penala cu privire la infractiunile de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu sau neindeplinirea lor, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta zborului.

Intre timp, cel de-al treilea parasutist implicat in accident, instructorul Adrian Constandache, a decedat luni dimineata la Spitalul Floreasca, au declarat surse medicale.

Potrivit unui comunicat al PCAB, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, duminica, pe Aerodromul Clinceni, judetul Ilfov, s-a produs un accident aviatic, in care a fost implicat un avion proprietate privata, din care trei sportivi parasutisti au efectuat un salt.

In accident au fost implicati instructorul Adrian Constandache, Dan Floroiu si Andreea Nica.

Aceasta din urma avea 27 de ani si era portarul echipei de handbal feminin Unirea Slobozia.

Din primele informatii, Andreea Nica era la primul salt cu parasuta, ea sarind cu instructorul Adrian Constandache, care avea o experienta de 4.000 de salturi.

Accidentul ar fi survenit dupa ce Dan Floroiu a sarit prea devreme si s-a ciocnit de instructor si de Andreea Nica, iar parasutele lor s-au incurcat in aer, acesta fiind motivul pentru care s-au prabusit.

Dan Floroiu a decedat pe loc, in timp ce Andreea Nica si Adrian Costandache au fost transportati la spital.

Andreea Nica a fost gasita in stare de constienta, i s-a acordat primul ajutor, insa ea a decedat ulterior la Spitalul Universitar.

Sursa: Agerpres