Comunitate Invatamant

UNIVERSITAR – Studentii de la Universitatea de Vest „Vasile Goldis”, filiala Baia Mare, au inceput cursurile (VIDEO)

universitatea vasile goldis emaramures.roVezi VIDEO
Aula „Aris” a filialei Baia Mare a Universitatii de Vest „Vasile Goldis” s-a dovedit a fi neincapatoare pentru studentii care au inceput azi un nou an universitar. „Stimate cadre didactice, dragi studenti, permiteti-mi sa deschid festivitatea pentru inceperea noului an univesitar 2015-2016 multumindu-va in primul rand pentru faptul ca ati acceptat ca acest eveniment sa-l sarbatorim impreuna. Dati-mi voie ca in numele conducerii filialei si al meu personal sa-i felicit pe cei care s-au inscris in anul I de invatamant, in anul 2015 – 2016 la universitatea noastra si tuturor studentilor sa le doresc un an bun cu multe impliniri si realizari atat academice cat si personale”, a spus profesorul universitar dr. Gavril Ardelean, prorectorul Universitatii de Vest “Vasile Goldis” Arad, directorul filialei Satu Mare si Baia Mare.

La eveniment a fost prezent si conf. univ. dr. Andrei Anghelina, decanul Facultatii de Stiinte Economice, Informatica si Inginerie.

„Este o onoare deosebita sa fiu prezent in aceasta zi in aceasta locatie foarte frumoasa si parca si vremea tine cu noi, iata la acest inceput de an a rasarit soarele peste urbea baimareana. Asa cum am spus, este o onoare deosebita pentru mine sa reprezint in aceasta zi Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad si sa transmit salutul calduros si un calduros «Bine ati venit» in sanul universitatii, indeosebi bobocilor nostri din cadrul filialei Baia Mare”, a spus dascalul.

Cel mai emotionant moment al festivitatii de azi a fost cel in cadrul caruia un reprezentant al bobocilor a depus juramantul simbolic de student, in numele tuturor celor care au pasit pentru prima data pragul unitatii de invatamant.

„In momentul de a fi admis printre membrii comunitatii universitare ma leg solemn ca impreuna cu colegii mei sa pastrez ceea ce s-a realizat prin munca tenace, prin sacrificii si devotiune in Universitatea de Vest Vasile Goldis. Voi participa la cursuri, seminarii si lucrari cu constiiciozitate, voi considera pregatirea pentru viitoarea profesiune ca principala mea grija. Voi avea pentru dascalii si maestrii mei tot respectul si recunostinta pe care le-o datorez. Colegii mei vor fi fratii mei. Nu voi permite ca diferite consideratii de religie, de natiune, de rasa sau clasa sociala sa se interpuna intre colegii mei. Voi acorda respectul absolut tuturor membrilor comunitatii universitare. Voi participa la diferite activitati socio-culturale ale urbei noastre astfel incat sa contribui la sporirea prestigiului Almei Mater. Fac acest legamant in mod solemn, liber si pe propria onoare”, a spus proaspata studenta.

In cadrul Universitatii de Vest “Vasile Goldis”, filiala Baia Mare, au fost infiintate si colegii unde pot studia absolventii de liceu care nu au fost admisi la examenul de bacalaureat.

Sursa: Ana Pop