112 Externe

Unei fetiţe românce de 12 ani i s-a făcut rău la şcoală, în Italia. La spital s-a descoperit că e însărcinată

O fetiţă româncă de 12 ani a căzut în clasă, la şcoală, în Italia, după ce i s-a făcut rău. Profesorii au chemat imediat salvarea şi copila a fost dusă la spital. Acolo, medicii au descoperit că micuţa e însărcinată.

Medicii au chemat imediat asistenţii sociali, care au luat legătura cu rudele fetei. Bunicii ei, un bărbat în vârstă de 54 de ani şi o femeie de 56 de ani, români romi, au sosit într-un suflet. Sunt părinţii tatălui copilei, care însă nu a recunoscut-o niciodată. Ei o cresc şi au avut grijă să o trimită la şcoală.

Horoscop 11 octombrie 2018. Moment sincer în dragoste, mulţi bani și o decizie crucială
Fetiţa e în clasa a şaptea la o şcoală din Bari şi cazul ei a fost raportat deja Tribunalului de Minori din acest oraş. O anchetă a dezvăluit şi cum a rămas fetiţa însărcinată. Micuţa reuşise până acum să ascundă acest lucru de toată lumea.

Ea a fost logodită de bunici cu un adolescent de 19 ani, alături de care trăia la Bari, în casa părinţilor tatălui ei. Daniel Tomescu, liderul comunităţii rome din capitala Italiei, a încercat să explice situaţia: “Nu e vorba de niciun act de violenţă. Este o relaţie ca orice relaţie de iubire, face parte din cultura comunităţii noastre. De aproape un an cei doi trăiesc împreună, au făcut şi petrecere de logodnă”.

Din nefericire, mama micuţei e internată în spital, unde se luptă cu o tumoră gravă, astfel că legal ea nu are niciun aparţinător. Situaţie în care serviciile sociale din Bari au internat fata la secţia de Obstretică şi au deschis o anchetă. Tribunalul de Minori va decide ce se va întâmpla cu ea când va fi externată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *