Actualitate

Undă verde pentru medicul Gheorghe Burnei. Instanța motivează: nu mai e impact mediatic

Medicul ortoped Gheorghe Burnei a primid undă verde pentru a opera din nou în spitalele de stat din țară. Instanța motivează că impactul mediatic din jurul persoanei lui Burnei nu mai este de actualitate. Acesta a fost acuzat anul trecut pentru luare de mită de la mai mulți pacienți și și-a pierdut dreptul de a mai profesa, datorită deciziei Tribunalului București.

Decizia a fost luată în data de 25 august, iar Tribunalul București a dat presei motivarea pentru care judecătorul de la această instanță a dispus că Burnei va putea profesa din nou la Spitalul ”Marie Curie”.

“Cu privire la interdicția de a nu exercita profesia sau de a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele, respectiv în cadrul (…) sau în altă unitate din sistemul public de sănătate impusă în cadrul controlului judiciar, judecătorul de cameră preliminară apreciază că nu se mai impune menținerea acesteia. Are în vedere judecătorul de cameră preliminară că această interdicție a fost impusă prin încheierea Curții de Apel București la data de 20.12.2016, în urmă cu 8 luni. După trecerea acestei perioade de timp, se apreciază că menținerea obligației nu se mai impune, necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nemaifiind actuală”, se arată în motivare.

 

Sursa: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *