Cultura

UNDA VERDE – CNA a acordat licenta audiovizuala unui nou post de televiziune axat pe educatie si cultura

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au acordat in sedinta de marti licenta audiovizuala unei noi televiziuni care va pune accentul pe educatie si cultura, potrivit directorului viitorului post, Dragos Vasilescu.

Membrii Consiliului au aprobat solicitarea SC Linkpresstv SRL din Bucuresti de acordare de licenta audiovizuala pentru difuzarea nationala prin retele de comunicatii electronice a serviciului de programe Linkpresstv.

“Accentul se va pune pe educatie si cultura, posturile culturale si educative lipsesc de pe esicherul media, exceptand Mezzo si foarte putin TVR 2. Televiziunea va emite cand ne va da UPC si RCS&RDS Ok-ul”, a spus Dragos Vasilescu.

Potrivit unei note transmise CNA privind solicitarea SC Linkpresstv SRL, structura serviciului de programe pe tipuri de emisiuni este urmatoarea: programe de informare 12,50%, educative 9,52%, respectiv programe culturale 2,23%.

In ceea ce priveste structura programelor dupa surse de provenienta, productia proprie reprezinta 65,03%, iar productiile audiovizuale ale altor producatori 34,97%.

Investitia initiala este de 850.000 de euro (620.000 de euro echipamente, 230.000 de euro cheltuieli curente, de productie si salarii aferente primelor 12 luni de functionare).

Sursa: Mediafax