Vremea

Un vortex polar se îndreaptă spre România. Meteorologii anunţă o răcire dramatică a vremii

Meteorologii anunţă o răcire bruscă a vremii la începutul noului an. Temperaturile vor coborî până la minus 15 grade. O masă de aer arctic desprinsă de la Polul Nord se îndreaptă spre ţara noastră. Specialiştii străini vorbesc despre un vortex polar care va lovi Europa. Până atunci, însă, ne bucurăm de o vreme autentică de primăvară în mare parte din ţară.

Iarna ar putea lovi după una dintre cele mai călduroase luni de decembrie din ultimii ani. Meteorologi din toată lumea sunt în alertă.

O masă de aer extrem de rece poziţionată desupra Polului Nord s-ar putea extinde. Vortexul Polar, aşa cum este denumit fenomenul, se îndreaptă acum spre Rusia.

Teodora Cumpănaşu, meteorolog ANM: “Sunt semnale că ar fi posibilă o asemenea perturbare. Unde anume masa de aer rece scăpată de sub controlul acestui vortex polar va ajunge este foarte greu de estimat”.

Nu e exclus ca valul arctic să lovească şi România în ianuarie şi februarie. Un astfel de fenomen a mai fost prezent în ţara noastră în 2010, când în Capitală, s-au înregistrat minus 25 de grade.

Încă din prima zi din noul an, vremea va intra într-un proces de răcire, spun meteorologii. Până atunci, vom avea parte de o seară de Revelion călduroasă. Şi fără zăpadă. În Muntenia şi Dobrogea, vor fi temperaturi de până la 5 grade.

Cu patru zile înainte de Noul An, termometrele arătau 7 grade Celsius la Ploieşti. Ca într-o zi de martie.

Aceeaşi temperatură neobişnuită a fost şi în Capitală. Iar bucureştenii au profitat de ziua însorită în parcuri.

Meteorologii spun să ne aştepăm şi mâine la vreme caldă. Vor fi până la 11 grade. În schimb, la munte, pe crestele înalte, continuă viscolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *