Actualitate

Un șofer a făcut avere după ce a vândut ilegal 159 de camioane cu lemn

Angajatul unui ocol silvic din Alba a fost reținut de polițiști, după ce aceștia au descoperit că furase și vânduse 159 de camioane încărcate cu lemn, iar banii îi lua el.

 Acesta ar fi folosit camionul pe care lucra ca şi şofer, fără să înscrie cursele în foile de parcurs şi ar fi prejudiciat societatea cu peste 117.500 lei.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 58 de ani, din Zlatna, judeţul Alba, angajat al unui ocol silvic din judeţ, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

 În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în perioada 2014 – 2018, în care a lucrat ca şi şofer pe un camion aparţinând ocolului silvic, ar fi efectuat 159 transporturi de material lemnos pe care nu le-ar fi înregistrat în foile de parcurs, iar contravaloarea acestora şi-ar fi însuşit-o.

Prejudiciul a fost estimat de către societatea păgubită la 117.571 lei.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 11 decembrie 2018, bărbatul să fie prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Foto: Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *