Actualitate Administratie

Un nou statut al poliţistului, cerut de sindicalişti şi guvernanţi

Moarte poliţistului de la Suceava, grăbeşte adoptarea unui nou statut al poliţiştilor. Discuţii pe acesta tema au fost purtate pe toate palierele, iar Ministrul Afacerilor de Interne, Carmen Dan, a anunţat că până în luna octombrie va fi finalizat un proiect privind Statutul poliţistului, după ce toţi reprezentanţii şi-au dat cu părerea cu privire la un asemenea demers.

În ceea ce priveşte înăsprirea legislaţiei penale pentru faptele de ultraj, Carmen Dan a mai anunţat că există deja din 2015 un proiect la Ministerul Justiţiei care prevede majorarea limitelor pedepselor cu două treimi atunci când victima este un poliţist sau jandarm, proiect blocat până acum, dar care ar trebui să fie luat în vedere.

Potrivit ministrului Carmen Dan, fiecare Sindicat va participa direct la discuţiile cu pivire la proiectul Statutului Politstului, iar, în a două etapă, formă va fi înaintată Inspectoratului General al Poliţiei. Ulterior, proiectul va fi pus în dezbatere publică şi promovat în Parlament

În al doilea, rând Carmen Dan a spus a anunţat că patrulările nu vor mai fi făcute de un singur om, iar legislaţia penală pentru ultraj va fi înăsprită.

“Acestea sunt măsuri pe termen lung. Pe termen scurt, vom inventaria deficitul de poliţişti din domeniul ordinii publicii. Jandarmeria nu stă mai bine la personal, dar trebuie să gestionăm mai bine”, a mai spus Dan, care a subliniat că pregăteşte o evaluare privind echipamentul de protecţie care va fi prezentată inculsiv premierului.

Potrivit lui Dan, există un deficit de 20.000 de cadre, dar există riscul că acesta să crească, sub zvonurile care circulă în spaţiul public despre modificarea legii pensiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *