Sanatate

Un milion de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite în România, din data de 15 septembrie

Un milion de doze de vaccin gripal vor fi distribuite către direcţiile de sănătate publică din ţară, începând cu 15 septembrie. Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinurile vor ajunge apoi în cabinetele medicilor de familie, pentru imunizarea persoanelor din categoriile cu risc ridicate de îmbolnăvire, între care personalul medical, cei cu vârsta peste 65 de ani, cei cu boli cronice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, femei gravide.

Ministerul Sănătăţii a semnat contractul subsecvent pentru achiziţionarea dozelor de vaccin gripal şi a stabilit calendarul de livrare în teritoriu, conform News.

“Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziţia se realizează în baza unui acord-cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani şi astfel reuşim să asigurăm aprovizionarea la timp şi să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citat în comunicat.

Odată cu venirea toamnei, specialiştii recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală pentru evitarea îmbolnăvirii: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *