Externe

Un libanez care plănuia un atac chimic a fost arestat, în Italia. Pe cine voia să ucidă

Un libanez de origine palestiniană, afiliat grupării Stat Islamic, a fost arestat miercuri într-o localitate din Sardinia, fiind suspectat că ar fi plănuit un atac chimic.

Potrivit poliției italiene, Amin al-Haj Ahmad, un refugiat palestinian în vârstă de 38 de ani din Liban, a fost reţinut pentru acuzaţii de terorism, informează DPA, citat de Agerpres.

Suspectul „este acuzat că s-a alăturat Statului Islamic. Persoana în cauză a planificat o modalitate de atac cu ricin şi cu antrax”, a adăugat procurorul.

Operaţiunea poliţiei a fost posibilă în urma arestării în Liban a unui membru al grupării Stat Islamic, care intenţiona să otrăvească cu ricin o cisternă de apă care servea pentru aprovizionarea armatei libaneze.

Vărul său prezent în Italia şi arestat miercuri „ar fi avut ideea de a realiza o operaţiune similară în Europa”, se arată în comunicat, precizând că numeroase referiri la SI şi la utilizarea otrăvurilor au fost găsite în telefonul suspectului.

 Potrivit presei, numeroşi ofiţeri de poliţie au participat la această operaţiune, inclusiv o unitate specială de intervenţie.

Străzile din jurul centrului localităţii Macomer, unde bărbatul a fost arestat la volanul unei furgonete, au fost blocate pentru a evita ca acesta să fugă. Omul a fost arestat imediat ce a ieşit din locuinţă şi a intrat în vehicul.

 

Sursa: Agerpres

Sursă foto: The Independent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *