Sport

Un fost jucător al Minaurului a devenit românul cu cele mai multe goluri în istoria all-time a Ligii Campionilor

Fostul jucător al Minaurului din Baia Mare, Valentin Ghionea a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri marcate în Liga Campionilor.

Echipa pentru care evoluează acum, Sportig Lisabona, va  juca împotriva lui Dinamo București.

Înaintea partidei cu Dinamo, Valentin Ghionea aşteaptă cu încredere această dublă şi încearcă să-şi ţină emoţiile în frâu, având în vedere că echipa din Ştefan cel Mare reprezintă totuşi ceva aparte, un reper important la debutul carierei la cel mai înalt nivel. Practic, Dinamo l-a lansat în Liga Campionilor, în sezonul 2005-2006, când a avut ca adversari Ciudad Real, Veszprem şi Tatran Presov. Atât el, cât şi regretatul Marian Cozma au fost remarcaţi atunci de echipele maghiare. „Păsărilă” a ajuns în 2006 la Veszprem, iar Vali a luat calea rivalei Pick Szeged, un an mai târziu.

„Disputa contra echipei Dinamo o voi lua ca pe o dublă normală de calificare în runda următoare, pentru că în ultimii ani am avut parte de multe astfel de calificări. Ne respectam adversarul şi doresc ca totul să se joace pe teren, iar spectacolul handbalistic sa fie unul de nivel înalt şi demn de Liga Campionilor”, a prefaţat Vali Ghionea (34 ani) meciul tur de la Lisabona.

Vali Ghionea a jucat între 2003 și 2005 la CS Minaur Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *