Actualitate Sanatate

Un agitator de trombocite și o cameră climatică au fost donate de Rotaract T.E.A.M. Spitalului Județean din Baia Mare

Rotaract T.E.A.M. Baia Mare a donat, în cursul zilei de luni, 18 iunie 2018, un agitator de trombocite, respectiv o cameră climatică pentru dotarea unității de transfuzie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. În vederea achiziționării acestor aparate medicale, a căror valoare s-a ridicat la 21.000 de lei, membrii Rotaract T.E.A.M. au organizat, în luna februarie, a IV-a ediție a ”Balului inimilor”, dar au demarat, în luna iunie, și campania ”Donează sânge, salvează vieți”.

Aparatura medicală adusă de membrii Rotaract T.E.A.M. fost predată în prezența managerului interimar al Spitalului Județean, dr. Vasile Pop, a medicului șef al Secției de Hematologie al Spitalul Județean, dr. Cristina Truică, dar și a medicului șef al Secției ATI, Adriana Stoicovici.

Despre necesitatea și importanța acestui agitator de trombocite a vorbit medicul șef al Secției de Hematologie, dr. Cristina Truică, care a explicat cât de necesar este acest aparat, dar și camera climatică, pentru Spitalul Județean din Baia Mare, pentru a veni în sprijinul bolnavilor diagnosticați cu leucemie acută. ”Tratamentul pentru acești pacienți prevede susținerea chimio-terapiei prin transfuzii de trombocite, pentru că, între 7 și 21 de zile, scad trombocitele în organism și apare pericolul major de sângerare. Dacă bolnavul ajunge să aibă sub 10.000 de trombocite poate face accident vascular hemoragic. Trombocitele standard ridică nivelul de trombocite din sânge cu aproximativ 5.000, în timp ce trombocitele aduse și puse pe agitator cresc cu 60.000. Mai mult, faptul că rămân stocate pe agitator, permite folosirea acestora pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce aduce un plus în tratarea bolnvilor noștri”, a declarat medicul hematolog Cristina Truică.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” a mulțumit Clublui Rotaract T.E.A.M. pentru întreaga colaboare avută până în prezent, arătând că toți cei care arată compasiune pentru semenii lor sunt primiți mereu cu brațele deschise la unitatea medicală din Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *