Actualitate

ULTRAJ – IMPUSCATURI – Un baimarean si un baisprian au fost arestati dupa ce au atacat un echipaj de politie

Dupa gratii vor sta in urmatoarele 29 de zile doi barbati, unul din Baia Sprie si altul din Baia Mare, care au intrat in conflict cu un echipaj de politie aflat in misiune si care a facut uz de arma ca sa potoleasca spiritele. Cei doi au fost arestati preventiv, fiind pusi sub acuzare pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, conducere fara permis si cu o imbibatie alcoolica peste limita legala. Marin Varga si Vasile Tiberiu Gereben au fost retinuti la scurta vreme dupa un scandal provocat pe strada Forestierilor din Baia Sprie.

Anchetatorii au precizat ca barbatii au atacat un echipaj de politie. Marin Varga a fost prins baut la volan in seara zilei de 24 iunie 2012. El a distrus mai multe autovehicule, in timp ce incerca sa scape de agentii de politie care au plecat in urmarirea masinii sale dupa ce, initial, i-au facut semn sa treaga pe dreapta si sa se supuna controlului rutier.

”Echipajul de politie a urmarit autoturismului, care a oprit in fata unui imobil de pe strada Forestierilor. Conducatorul auto, Marin Varga, de 41 de ani, din Baia Sprie, s-a manifestat violent fata de politisti. In altercatie a intervenit si Vasile Tiberiu Gereben, de 27 de ani, din Baia Mare. Acesta, in momentul cand a fost somat sa se opreasca, a luat o bicicleta si a aruncat-o pe masina politiei, care a fost avariata usor”, au precizat reprezentantii IPJ Maramures.

Trei focuri de arma au tras politistii ca sa ii calmeze pe scandalagii. Intre timp, in ajutor au sosit si alti politisti, iar pana la urma s-a reusit aplanarea conflictului si prinderea barbatilor de la care a pornit totul.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca soferul, Marin Varga, nu poseda permis de conducere.
Sursa: Ioana Osan