Monden

ULTIMUL SHOW – Michael Flatley, creatorul spectacolelor “Lord of the Dance”, se retrage din activitate

Dansatorul si coregraful american Michael Flatley, creatorul spectacolelor inspirate din folclorul irlandez “Lord of the Dance”, se va retrage din activitate, dupa debutul sau pe Broadway, care va avea loc la sfarsitul acestui an, au anuntat luni organizatorii show-ului, citati de Reuters.

Michael Flatley, in varsta de 57 de ani, va avea o aparitie speciala in spectacolul “Lord of the Dance: Dangerous Games” si va debuta astfel pe Broadway, pe scena de la Lyric Theater din New York. Spectacolul respectiv va fi jucat din 7 noiembrie pana pe 3 ianuarie. Prin acea reprezentatie, Michael Flatley se va retrage din activitate, au precizat producatorii show-ului.

Spectacolul “Lord of the Dance: Dangerous Games”, ce include holograme, roboti dansatori si acrobati, alaturi de traditionala trupa de dansatori irlandezi, va include un moment cu celebrul dansator Michael Flatley, la finalul fiecarei reprezentatii.
Intr-un interviu acordat in presa britanica la inceputul acestui an, Michael Flatley, discutand despre impactul devastator pe care dansul l-a avut asupra trupului sau, a dezvaluit faptul ca, de-a lungul anilor, a suferit numeroase fracturi si vatamari la nivelul coloanei vertebrale.

Michael Flatley, nascut la Chicago din parinti americano-irlandezi, a reinventat dansul traditional irlandez, incorporand o serie de miscari originale la nivelul partii superioare a trunchiului, dar si ritmuri contemporane, in traditionalul dans “step”. Potrivit revistei Forbes, averea sa a fost estimata in acest an la 299 milioane de dolari.

Spectacolul “Lord of the Dance”, care a avut premiera in 1996, a doborat recordul mondial de box office pentru un show de dans, dupa 21 de reprezentatii consecutive pe stadionul Wembley din Londra.

Sursa: Mediafax