Actualitate Cultura

Ultima zi de înscrieri la sesiunea din toamnă a bacalaureatului

Astăzi, 14 iulie, este ultima zi de înscrieri pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat. La înscriere sunt așteptați cei 34.000 de absolvenți de liceu din țară care nu au promovat examenul maturității în sesiunea din vară.

Anul acesta, sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat debutează în data de 21 august cu proba scrisă la limba și literatura română. A doua zi va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă, urmând ca în data de 23 să fie programată proba obligatorie a profilului, iar în 24 august să se desfășoare proba la alegere a profilului și specializării.

Probele de competențe vor avea loc, în premieră, după cele scrise. Mai exact, acestea se vor desfășura în perioada 25-31 august. Rezultatele parțiale vor fi afișate în data de 1 septembrie, urmând ca în data de 6 septembrie să se afișeze rezultatele finale.

În Maramureș, rata de promovabilitate în prima sesiune din 2017 a fost de 68,2%. În jur de 1320 de persoane au fost respinse, dintre care 1052 nu au avut note de trecere, 265 au fost absenți, iar 5 au fost eliminați din examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *