Actualitate

ULTIMA ORA – AVARIE – Soc electric pe reteaua de distributie a Transelectrica din intreg Maramuresul

Foto statie transformareEnergia electrica in mai multe zone ale judetului a fost intrerupta azi, 1 iunie, in urma unui soc electric pe reteaua de distributie a Transelectrica. Directorul Electrica Baia Mare, Florin Nechita, a declarat, in televiziunea eMaramures, ca s-a inregistrat o avarie pe retea provocata de un soc electric de 110-120 kilovolti. El a explicat ca in aceste conditii aparatele electrice si electrocasnice ale consumatorilor din Maramures nu ar fi trebuit sa se defecteze, pentru ca problemele pot sa apara la tensiuni mult mai mari. Este a treia avarie care se inregistreaza in ultimele 10 zile pe reteaua de curent a Transelectrica din Maramures.

Florin Nechita a mai spus ca avaria s-a produs in jurul orei 18.00 la statia de transformare numrul 3, din zona Grosi. “Se pare ca este vorba despre un reductor de curent, care s-a aprins insa nu este cazul sa ne panicam pentru ca incendiul nu este de proportii”, a spus directorul Electrica Baia Mare.

Reprezentantii ISU Maramures au precizat ca nu au fost informati despre incident si ca nu li s-a solicitat sa trimita echipe de interventie la statia de transformare.
Sursa: Catalin Tineghe