Externe

Ucraina dă Rusia în judecată la Curtea Internaţională de Justiţie

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a informat că Ucraina va acţiona în instanţă Rusia la Curtea Internaţională de Justiţie în legătură cu actul de agresiune din Marea Azov, scrie Kiev Post.

„Se pregăteşte acuzarea pentru a fi trimisă la Curtea Internaţională de Justiţie în legătură cu un act de agresiune. Federaţia Rusă va fi trasă la răspundere pentru actul de agresiune împotriva naţiunii noastre”, a declarat Poroşenko la televiziune ICTV luni seara.

De asemenea, Poroşenko a anunţat că a semnat decretul prin care a acceptat demisia reprezentantului permanent al Ucrainei în Republica Autonomă a Crimeei, Borys Babin, scrie Observator.

Pe 25 noiembrie, trei nave aparţinând Marinei ucrainene care voiau să treacă din Marea Neagră în Marea Azov au fost blocate de Paza de Coastă rusă, în apropierea Strâmtorii Kerci, situată între Rusia şi Crimeea anexată. După mai multe ore tensionate de manevre, ruşii au deschis focul, au confiscat navele ucrainene şi i-au luat prozonieri pe cei 24 de membri ai echipajelor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *