Actualitate

TUTUN DE CONTRABANDA – Mii de pachete de tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera maramureseni

Foto Prinsi cu tigari de contrabanda (c) Politia de Frontiera 
Foto Tigari de contrabanda la frontiera (c) Politia de Frontiera 

Patru persoane au fost retinute de politistii de frontiera maramureseni, in zilele de 16 si 17 iunie, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda sau complicitate la contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana. Intreaga cantitate de tutun, aproximativ 8.000 de pachete, a fost confiscata, iar oamenii legii continua cercetarile pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in traficul de tigari.

In dimineata zilei de 17 iunie, in jurul orei 03.50, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighet, ITPF Sighetu Marmatiei, au observat doua persoane care treceau ilegal frontiera din Ucraina in Romania, prin apa raului Tisa, transportand mai multe colete voluminoase.

Lucratorii i-au somat prin voce pe barbati, moment in care acestia au abandonat coletele si au trecut inot pe malul ucrainean. In urma actiunii, a fost retinuta o persoana care avea rolul de a supraveghea zona pana cand tigarile erau introduse ilegal in Romania.

Politistii au descoperit sase colete ce contineau 4.450 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 40.000 lei. Barbatul este cercetat acum de politistii de frontiera sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Alte doua persoane retinute si 3.000 pachete cu tigari confiscate
In 17 iunie in jurul orei 01.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Poienile de sub Munte, ITPF Sighetu Marmatiei, au observat intr-o zona muntoasa trei persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania, transportand mai multe colete voluminoase.

La somarea barbatilor, acestia au abandonat coletele si au incercat sa fuga. Politistii de frontiera au retinut doua persoane, cea de-a treia retragandu-se pe teritoriul ucrainean. La fata locului au fost descoperite sase colete ce contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 27.000 lei.

Cei doi barbati sunt cercetati de politistii de frontiera pentru infractiunea de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

Autoturism „captusit” cu tigari de contrabanda
Sambata, 16 iunie, in jurul orei 08.50, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului, ITPF Sighetu Marmatiei, au oprit pentru control pe DJ 185, un autoturism marca Opel Astra, condus de Liuba N. in varsta de 20 ani, domiciliat in localitatea Valea Viseului, jud. Maramures.

Existand suspiciunea ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana politistii au efectuat un control amanuntit asupra masinii, in urma caruia au fost descoperite, intr-un loc special amenajat in bordul autoturismului, 152 pachete cu tigari de provenienta ucraineana pentru care persoana in cauza nu a putut prezenta nici un document de provenienta.

In acest caz oamenii legii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

In toate cele trei cazuri intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Sursa: I.O.