Afaceri - Economic

TURISM SCUMP SI PROST – Sindicalistii din Maramures spun “pas” ofertelor de pe litoralul romanesc (VIDEO)

Foto: plaja Mamaia goalaVezi VIDEO
Bazele de agrement sindicale de la Marea Neagra sunt rareori vizate pentru concedii de catre salariatii din sistemul bugetar maramuresean. Desi inainte de 1989 se inghesuiau sa prinda un bilet pe litoral, membrii de sindicat prefera acum sa isi faca vacantele in strainatate. Lipsa de interes pentru oferta din statiunile romanesti e cauzata pe de-o parte de distanta mare, care dubleaza cheltuielile de transport, iar pe de alta parte preturile sunt mult prea ridicate comparativ cu cele practicate peste hotare.

Liderul Cartel Alfa Maramures, Florin Hossu, sustine ca hotelurile de pe litoralul romanesc, care altadata erau puse la dispozitia sindicalistilor, sunt ocupate acum cu precadere pensionari. El e de parere ca preturile practicate pentru pachetele turistice, care se ridica la peste 550 de lei de persoana la sase nopti de cazare, sunt mult prea mari pentru buzunarul celor angajati in institutiile de stat.

„Orice pret pentru un membru de sindicat din Maramures se dubleaza, tinand cont de transportul care e foarte scump pe litoral. Numai pentru o persoana, o deplasare pana la mare e in jur de 200 de lei, biletul. Ori o familie cu patru membri, va dati seama cat costa! Aproape ca mai platesc un bilet in statiune”, a declarat liderul Cartel Alfa Maramures.

Mai multi reprezentanti ai agentiilor de turism din Baia Mare au aratat si ei ca interesul pentru statiunile romanesti de pe litoral e foarte slab. Avand in vedere biletele achizitionate in acest sezon, se observa faptul ca maramuresenii prefera sa mearga in concediu peste hotare, unde, spre deosebire de Romania, serviciile nu lasa de dorit.

„Una dintre explicatii ar fi ca pe litoralul nostru nu gasesc o calitate suficient de buna a serviciilor. Cateodata plaja lasa de dorit. Ne mai deranjeaza algele sau mizeria si, cateodata, atitudinea personalului sau a celor care ne servesc. Pretul ar fi un al doilea argument. La noi, pe litoral, desi se incearca sa se raspadeasca conceptul de all inclusive, sunt doar vreo 2-3 hoteluri care au adoptat acest concept”, a explicat reprezentantul unei agentii de turism, Daniela Grigorescu.

Specialistii in turism au mai aratat ca la un hotel de patru stele din Mamaia pretul pentru un sejur este cu aproximativ 100 de euro mai mare, la o persoana, decat cel practicat in statiunea bulgareasca Nisipurile de Aur, pe aceeasi categorie de cazare.
Sursa: Camelia Tocaci