Afaceri - Economic

TURISM MONTAN – Statiunea de schi Borsa, asaltata de turisti straini in plina vara (VIDEO)

Turism de vara la Borsa (c) eMM.roVEZI VIDEO
Traseele din muntii Rodnei, iesirile pline de aventura pe circuitele offroad si curiozitatile din nordul Maramuresului reprezinta distractia perfecta, in aceasta vara, pentru sute de turisti. Daca romanii si, in special maramuresenii, aleg sa isi petreaca vacantele la Borsa in timpul iernii, cand sunt deschise partiile, in sezonul estival, statiunea a ajuns extrem de cautata de catre straini.

Pensiunile si hotelurile din orasul Borsa se intrec in oferte tentante, care sa atraga turistii iubitori de munte. Unele dintre ele ofera pachete cu zile de cazare bonus, in timp ce altele vin cu excursii si incursiuni in lumea mesterilor populari din zona. Strainii, prezenti in numar mare in micuta statiune, sunt fascinati de obiceiurile locale.

„Am venit din Germania si asta este prima noastra calatorie in Romania. Ne gandeam de multa vreme sa venim iar acum am ajuns in sfarsit. Ne place foarte mult tara dumneavoastra, ne plac carutele cu cai, dar si oamenii care muncesc la camp. Am vazut aproape toate tarile din Europa iar acum ne-am pensionat si avem tot timpul la dispozitie, asa ca ne-am decis sa venim aici”, a relatat, pentru eMaramures, Brigitte Bernard – o nemtoaica venita la Borsa.

Statisticile arata ca, la Borsa, au ajuns anul trecut aproximativ 5.000 de turisti si ca interesul acordat zonei este in continua crestere. Chiar si asa, intotdeauna mai exista zone de cazare disponibile – gradul de ocupare fiind de aproximativ 50% in timpul verii si de peste 80% iarna. Cei mai multi turisti straini vin din tari precum Polonia, Cehia, Austria si Germania.

Reprezentantii primariei au aratat ca numarul pensiunilor si hotelurilor deschise in localitate e mare si ca, in ultimul deceniu, borsenii au investit serios in turism, date fiind sperantele pentru finalizarea investitiilor la partia olimpica. Noua administratie a orasului spune ca se incearca finalizarea proiectului pana in iarna si ca, in plus, are in vedere crearea unor circuite speciale, in Masivul Rodnei.

„In primul rand doresc dezvoltarea turismului. Pe sezonul de vara, cele mai importante sunt traseele montane, circuitele offroad, circuitele prin munti. Astea trebuie amenajate si trebuie sa facem cat mai multe, pentru a atrage turistii la noi in oras”, a aratat primarul orasului Borsa, Toader Mihali.

Sursa: Gabriela Kuhajda