Afaceri - Economic

TURISM – Elevii de la malul marii aleg sa vina in tabere in Maramures

O excursie la Cimitirul Vesel din Sapanta, Memorialul Durerii din Sighetu Marmatiei sau la Casa Memoriala a lui Nicolae Steinhard de la Rohia par a fi coordonatele unei vacante ideale pentru tinerii din alte judete ale tarii. Daca elevii si studentii maramureseni aleg sa isi petreaca vacanta de vara in taberele de la malul marii, cei din Constanta, Mehedinti sau Prahova aleg sa viziteze Maramuresul pe perioada verii.

Taberele de vara oferite de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures au mare cautare printre tinerii din alte judete ale tarii. Pana in acest moment, peste 300 de solicitari au fost depuse pentru unul dintre centrele de agrement din judet.

„Centrul de agrement Mara dispune de 150 de locuri pe serie si, pana in prezent avem 360 de solicitari de la Constanta, Craiova, Prahova, Mehedinti si Giurgiu”, a precizat inspectorul pentru tineret din cadrul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, Crina Vasut.

Pentru o vacanta de sase zile in Maramures, tinerii trebuie sa scoata din buzunar intre 366 si 396 de lei pentru cazare si masa, iar pentru excursii optionale se pot inchiria contracost microbuze. Seriile vacantei de vara din acest an sunt cuprinse in perioada 25 iunie – 3 septembrie.
Sursa: Gabriela Kuhajda