Sport

Trofeul Minaur la handbal feminin: Capitol nou în istoria sportului local

Pe 28 decembrie, odată cu debutul turneului de handbal feminin “Trofeul Minaur”, începe un nou capitol în istoria sportului băimărean.

Până acum eram obișnuiți ca “Trofeul Minaur” să fie destinat exclusiv echipelor de handbal masculin, însă, începând de joi, tradiționala competiție amicală va cuprinde și întreceri de handbal feminin.

Până la auzul fluierului de start, haideți să aruncăm o privire asupra celor 3 echipe invitate să facă parte din ediția inaugurală. Toate adversarele secției de handbal feminin a CS Minaur joacă în Liga Națională.

ACS Corona Brașov, locul 5 în Liga Florilor

După 10 etape, echipa brașoveană ocupă locul 5 în campionatul național. Pregătită de unul dintre preferații publicului băimărean, Costică Buceschi, Corona vine la “Trofeul Minaur” din postura unei echipe care se bate cu șanse mari la titlul de vicecampioană. Despre titlul de campioană nu se poate vorbi, întrucât i-a fost acordat încă de la startul sezonului echipei CSM București.

CSM Bistrița, locul 6 în Liga Florilor

Vecină de clasament cu Corona Brașov, echipa CSM Bistrița a încheiat meciurile oficiale din 2017 cu 3 victorii consecutive. Chiar dacă avea statutul de nou promovată, CSM Bistrița și-a depășit condiția sezonul trecut, clasându-se pe locul 8 în Liga Național și jucând în Final Four-ul Cupei României.

U Cluj-Napoca, locul 13 în Liga Florilor

Cu doar o victorie obținută în 10 meciuri, formația din Cluj-Napoca pare de nerecunoscut în actuala ediție a Ligii Naționale de handbal feminin. Aflată pe penultima poziție în clasament, U Cluj vine la “Trofeul Minaur” cu gândul de a mai spăla din proasta impresie pe care a lăsat-o în a doua jumătate a anului 2017.

Programul turneului

Joi, 28 decembrie | Sala Sporturilor “Lascăr Pană”
10:00 CS Minaur – ACS Corona Brașov
12:00 CSM Bistrița – U Cluj Napoca

Joi, 28 decembrie | Școala nr. 5 “Vasile Alecsandri”
17:00 ACS Corona Brașov – CSM Bistrița
19:00 CS Minaur – U Cluj Napoca

Vineri, 29 Decembrie | Sala Sporturilor “Lascăr Pană”
10:00 ASC Corona Brașov- U Cluj Napoca
12:00 CS Minaur – CSM Bistrița
13:15 Festivitate premiere

În cadrul festivității de premiere se vor acorda premii speciale pentru cea mai tehnică jucătoare, respectiv cel mai bun portar al turneului. Accesul publicului este gratuit.

Așadar, suporterii băimăreni sunt invitați să le susțină pe fetele de la CS Minaur Baia Mare, locul 1 în Divizia A – seria B, în ceea ce va fi un veritabil test înainte de revenirea echipei locale în elita handbalului feminin din țară.

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *