Sport

TRIAL – Cei care se viseaza piloti au posibilitatea sa-si testeze talentul la Cupa Xtreme Adventure Fiskars (VIDEO)

Vezi VIDEO
In aceasta dimineata s-a pornit in traseul de off road propus de Cupa Xtreme Adventure Fiskars. Se “alearga” la doua clase, Standard si Open. Maine, cu startul planificat tot pentru ora 10.00, se va porni in a doua zi de off road. Duminica, dupa cum au declarat organizatorii, reprezentantii Clubului Xtreme Adventure Baia Mare, va fi “cireasa de pe tort”: trialul cu obstacole artificiale, acolo unde atat pilotii vor fi invitati sa isi testeze talentul, cat si amatorii.

Duminica, de la ora 11.00, in parcarea de la Real, va avea loc proba de trial cu obstacole artificiale. Dupa cum mentioneaza organizatorii, este o proba in premiera pentru Baia Mare. Si trialul, ca si cele doua zile de off road, are doua clase: Standard si Open.

Noi nu facem altceva decat sa concentram, in acea zona de trial, tot ceea ce putem gasi in padure, adica evitare de bolovani, mers pe laterale (ba pe o parte, ba pe alta). Aici deja tine de iscusinta fiecarui pilot si copilot cum abordeaza obstacolul, cu ce viteza, astfel incat sa nu se rastoarne sau sa rupa benzile sau tarusii de delimitare”, a explicat Carol, Blavenstein, responsabil din partea clubului organizator cu Clasa Open.

“La trial, o parte oarecum in afara concursului va fi dedicata posibililor participanti la astfel de probe din zona Baia Mare. Organizam un trial pentru Cupa Amatorilor. Asta este “cireasa de pe tort”: incercam sa atragem cat mai multi participanti din zona, care nu au licenta de sportivi pentru a intra in concursul propriu zis. Sunt foarte multi pasionati de acest sport, care nu au o masina suficient pregatita sau nu au capacitatea financiara sa intre in concursuri de acest gen si atucni le dam posibilitatea sa isi incerce masina si sa-si dovedeasca maiestria la volan in acest trial“, a mentionat pentru eMaramures Marius Pasca, responsabilul cu Clasa Standard.

Atat pilotii, cat si amatorii vor fi recompensati cu premii consistente.

Ca si in proba de off road, pentru spectatori vin anumite sfaturi din directia organizatorilor: “Indiferent cine sa rastoarna, indiferent ce se intampla pe traseu, sa nu intre peste benzi! Suntem acolo noi, organizatorii, care avem acces acolo, avem pregatite toate masurile necesare sa-i punem inapoi pe roti. De fapt daca o masina se rastoarna, situatia trebuie solutionata de echipaj: nu e voie sa primeasca ajutor din afara pentru ca se depuncteaza. Si chiar foarte mult se depuncteaza ajutorul din afara. Trebuie ca echipajul sa accepte ajutorul din exterior si atunci isi vor primi partea de penalizari”, a informat Carol Blavenstein.

Parcul tehnic este in parcarea de la Real, loc de unde s-a dat startul de azi si de unde si maine se va porni in traseele de off road.

Clubul Xtreme Adventure Baia Mare este organizatorul competitiei, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Comisiei Nationale de Off Road.

Grupul de presa eMaramures este partener media al evenimentului.

CITESTE SI:
OFF ROAD – Cupa Xtreme Adventure in Maramures (VIDEO)
Sursa: RIP