Actualitate

TRENUL VERII – Din 22 iunie, maramuresenii vor avea asigurata legatura directa cu litoralul, pe calea ferata

Foto tren - Gara Baia Mare (c) eMaramures.roTrenurile de calatori spre litoralul Marii Negre au fost suplimentate incepand din acest weekend,e in mai multe zone din tara. Astfel, dinspre si inspre statiunile de pe litoral au fost introduse in acest sfarsit de saptamana, 18 trenuri noi. Maramuresenii vor avea legatura directa cu litoralul pe calea ferata, abia din 22 iunie atunci cand va fi pus in circulatie, trenul verii.

Pe parcursul acestei veri, la fel ca in anii precedenti, principalele orase din tara vor fi tranzitate de mai multe trenuri care vor face legatura cu statiunile de la malul Marii Negre. Primele trenuri suplimentare au fost introduse in circulatie chiar din 9 iunie. Maramuresenii vor mai avea insa de asteptat aproape doua saptamani pana cand se vor putea deplasa cu un tren direct pana in Constanta sau pelitoral.

„Incepand din 22 iunie va intra in circulatie trenul Interregio 1744 pe relatia Baia Mare – Mangalia. Va pleca din Baia Mare la ora 15.06 si va ajunge la Mangalia dimineata la ora 9.44”, a declarat casier in cadrul CFR Calatori Baia Mare, Ramona Irimus.

Preturile biletelor au cunoscut o usoara crestere fata de anul trecut, insa calatorii pot beneficia si de unele reduceri. Astfel la achizitionarea unui bilet dus intors se acorda o reducere de 10 %, iar la cumpararea cu anticipatie a tichetului de calatorie exista reduceri intre 5 si 15 %, in functie de perioada de anticipatie cu care se cumpara biletele.

„Acum pretul unui bilet la clasa a II-a va fi de 121,50 lei. Trenul va avea in compunere vagoane de cuseta cu 6 paturi, pretul uni bilet va fi de 150,50 lei, iar la dormit clasa intai, 252,50 lei”, a spus Ramona Irimus.

Trenul Interregio care va asigura legatura intre Satu Mare si Mangalia va circula pana in 9 septembrie.
Sursa: Camelia Tocaci