Actualitate

TRATATIVE – Se fac demersuri la Guvern pentru infiintarea Politiei Animalelor

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM) anunta inceperea demersurilor pentru infiintarea Politiei Animalelor si Mediului, structura care va functiona la nivel national, judetean si in municipiul Bucuresti, cu numar telefonic de acces.

Potrivit unui comunicat al FPAM, infiintarea Politiei Animalelor si Mediului este posibila in urma discutiilor purtate cu reprezentanti ai Guvernului, precum Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor, si Vlad Manastireanu, vicepresedintele Autoritatii Nationale Veterinare.

In 23 iulie, pe plan mondial se marcheaza Animal Freedom Day, aceasta fiind dedicata sensibilizarii in ceea ce priveste criza mediului, sanatatea umana si bunastarea animalelor. Obiectivele principale pe care si le propune evenimentul sunt stoparea sacrificarii animalelor, a abuzului fata de necuvantatoare, precum si crearea de surse alternative de alimentare. Textul Tratatului de la Lisabona subliniaza faptul ca “animalele sunt fiinte sensibile si simt durerea”.

“Anul acesta, pe 23, 24 si 25 iulie, oricine poate proteja animalele de pretutindeni, prin cel mai simplu mod: sa nu consume niciun fel de produse animale. Manifestarile legate de acest eveniment mondial demonstreaza ca animalele au acelasi drept de a ocupa planeta, ca orice om”, mai precizeaza FPAM.
Sursa: Agerpres