Actualitate

Transportatorii se pregătesc de proteste! Vezi care este principala nemulţumire

Transportatorii  intenţionează să organizeze proteste în ţară începând cu data de 3 noiembrie, din cauza menţinerii accizei aplicate carburanţilor la nivelul actual şi a lipsei infrastructurii de transport.

Decizia a fost facuta publica prin intermediul unui comunicat de presa, in care Federatia operatorilor din Transport  arata ca „menţinerea accizei aplicată carburanţilor la nivelul actual, lipsa infrastructurii de transport şi a măsurilor legislative care să salveze unul din cele mai importante sectoare economice autohtone au determina organizarea de ample manifestaţii de protest, atât în Capitală cât şi la nivel naţional”.

Transportatorii arata ca vor organiza coloane de autovehicule de transport marfă ce se vor deplasa purtând în loc vizibil mesajul „Nu distrugeţi complet economia! – Protest naţional”, iar transportatorii de pasageri vor opri activitatea în anumite intervale orare.

Protestele au rolul de a determina Guvernul să renunţe la creşterea accizelor la carburanţi şi să returneze către transportul comercial minim 5 eurocenţi/litru din acciză, să introducă o simplificare de returnare a cotei părţi de acciză, după introducerea datelor autovehiculelor eligibile în sistem, returnarea să se faca pe baza facturii şi a desfăşurătorului de alimentări, să renunţe în totalitate la introducerea split TVA si  să rezolve problemele de reglementare în domeniul transporturilor de mărfuri şi pasageri

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *